A nou jocs de la glòria es troben Puchol II i De la Vega, els necessaris per a proclamar-se vencedors del XXXVI Campionat Individual CaixaBank en la modalitat d’escala i corda. La incògnita es resoldrà el pròxim dissabte a Pelayo on ambdós pilotaris reeditaran la final de l’any passat. L’escaleter de Vinalesa jugarà la cinquena, amb opció de sumar el quart títol, mentre que per al rest d’Almussafes seria el primer en el segon intent. Puchol II va certificar la passada a la final en la matinada del divendres al dissabte al trinquet de Vila-real on va superar a José Salvador per 60-40.

Els dos pilotaris tenien perfectament estudiada la semifinal i al contrari i una vegada més es van imposar els recursos quasi infinits de Puchol II. La fermesa en el joc del dau, la capacitat per a trobar l’esquerra del rival i els rebots impossibles d’executar per a la gran majoria van ser les seues principals armes. També la capacitat de variar el guió i fer-se avant per a jugar d’aire quan més complicat li ho estava posant el de Les Valls.

José Salvador també va signar una gran actuació. El jove escaleter va alçar carretes, va ajustar colps de manera magnífica a la careta i la paret i va passar rebots inversemblants, però no va ser suficient per a fer caure al número u.

L’altra plaça de la final es va decidir ahir a Pelayo on De la vega es va imposar a Pere Roc II per 60-45.

La partida va ser eminentment ‘dauera’ fins al parcial de 55-45 favorable a De la Vega. Fins aleshores, els dos contendents van jugar molt a pilota, però sempre manava aquell que pegava primer; De la Vega carregava amb subtilesa mentre que Pere Roc II feia anar més la pilota. I quan el guió apuntava a la igualada a 50, De la Vega va traure unes restades espectaculars, principalment a l’esquerra, que li van concedir l’únic joc del rest i per extensió la partida perquè després va acabar amb autoritat al dau.

Moltó continua en raspall

El mà a mà és territori de Moltó. El de Barxeta va superar ahir els quarts de final i jugarà les semifinals per dècima edició consecutiva. El rest de la Costera va eliminar a Seve en una partida sabatera (25 per cap) on el mitger de Castelló no va estar encertat. Els nervis van jugar-li una mala passada a Seve i Moltó va véncer de manera còmoda. El rival de Moltó a les semifinals eixirà hui del trinquet de Xàbia. Marrahí i Ian s’enfronten (11.40 hores, LaLiga Sports TV i Proximia TV) en una partida corresponent als quarts de final del Grup Parell.

Dos campions del mà a mà a la cerca de recuperar eixes sensacions que el van fer alçar el fris grec. Marrahí ho va fer el 2014 i enguany encara esta eliminatòria després de véncer a Montaner en una partida sabatera. Per la seua banda, Ian va escriure el seu nom al quadre d’honor el 2017 i per arribar fins ací va haver d’eliminar a Lorja per 25-20.