El dilluns passat es varen presentar les finals de primera i escolars en El Corte Inglés de Pintor Sorolla de Valencia. Davant de tots els equips finalistes, el vicepresident de la FPV, Jesús Fontestad, va agrair el suport d’El Corte Inglés al món de la galotxa. També va comentar que «a Godelleta ja s’han celebrat unes quantes finals i l’ambient ha estat immillorable recuperant el joc a carrer, al mateix carrer on es va iniciar aquest trofeu». Fontestad també va elogiar els dos equips finalistes de primera categoria i els gran nivell dels jugadors juvenils, el futur de la galotxa. Fins i tot, va resaltar que espera amb impaciència l’última jornada de competició, on vorem les figures més joves de l’esport al carrer de pilota de Borbotó. «Per a un tècnic aquesta jornada és la més esperada perquè vem l’evolució de tots aquells xiquets i xiquetes que hem acompanyat des de ben menuts».

Les escoles juguen les finals el diumenge a Borbotó. | FEDPIVAL

D’altra banda, el responsable regional de Comunicació i Relacions institucionals, Pau Pérez Rico, va encoratjar als més joves a continuar lluitant per fer gran el campionat i l’esports de la pilota. «El futur està a les vostes mans. És un orgull vore com heu portat tot endavant, i la gran participació a la competició, tot i la situació de pandèmia. Des d’El Corte Inglés n’estem molt contents».

Les finals de primera, tant la senior com la juvenil, tindràn lloc en el carrer «Jose Soldado» de Godelleta demà dissabte 17 de juliol. A les 16:30 hores obriran la jornada els juvenils del Lanzadera Montserrat i l’Ovocity Marquesat. Jugant-se a continuació, i amb les càmeres d’Àpunt retransmetent en directe, la gran final de primera entre el Mobles Guillen Faura A, vigent campió del torneig, i el Kiwa Quart de les Valls. Aquest serà un enfrontament molt especial per als seguidors de la comarca de les Valls, que veuran com el títol quedarà en un dels seus pobles.

El diumenge per la vesprada aplegarà el torn a les escoles de pilota. A les 17 hores començaran les finals en el carrer de pilota de Borbotó. Montserrat i Massamagrell obriran el foc amb la final cadet, jugant-se a continuació la d’infantils, protagonitzada de nou per Montserrat, que jugarà contra Bvalve El Puig. A les 19 hores seran els alevins de Les Alcuses Moixent i Massamagrell els que es jugaran el títol, mentre que els benjamins de Meliana i Bvalve El Puig tancaran el campionat.