La fase regular de la Copa Diputació de València - Caixa Popular avança cada setmana amb noves jornades. La modalitat de raspall va superar l’equador de la ronda classificatòria, mentre que en escala i corda només queden dues partides per arribar a la meitat. Pràcticament tots els equips s’han vist les cares amb la resta de participants en el seu grup, el que deixa les primeres conclusions de cara a les aspiracions d’accés a les semifinals. La setena edició de la Copa de raspall compta amb els primers favorits per aplegar a les eliminatòries. En el grup B és més clarivident, ja que els dos primers classificats tenen un marge de quatre punts respecte a altres aspirants. El conjunt d’Ontinyent (Iván i Seve) no coneix la derrota, mentre que Sueca (Vicent i Lorja) iguala amb sis punts, encara que compta amb una partida més. El mateix ocorre amb Barxeta (Moltó i Roberto), tot i que estos tanquen el tauler amb dos punts.

En el grup A encara queden sis punts en joc per a tots i això significa que totes les parelles poden aspirar a les eliminatòries, és a dir, l’equip de Castelló (Marrahí i Sanchis) no està eliminat, tot i no haver estrenat el caseller de puntuació. No obstant, la formació de Xàbia (Vercher i Raúl) marxen destacats al capdavant com a invictes amb sis unitats, encara que El Genovés (Salelles II i Tonet IV) estan a prop a un punt, ja que la jornada en la qual van caure van arribar als 15 tantejos.

Pel que respecta a l’escala i corda, només s’han disputat tres jornades al grup A amb Montserrat (Marc i Pere) com l’equip més avançat amb sis punts de sis possibles. Els seus immediats perseguidors (Benidorm i Almussafes) acumulen quatre unitats, inclòs Vila-real (José Salvador i Tomàs II) encara poden somiar amb la classificació sense haver puntuat.

Un total de 7.500 participantes, el asalto al récord del mundo femenino de 10K y el reencuentro de Valencia, la Ciudad del Running con una de sus pruebas más emblemáticas, son algunos de los atractivos del 10K Valencia Ibercaja 2021 que se celebra este domingo 3 de octubre con salida y meta en La Alameda. La prueba se presentaba ayer en la sede de la Fundación Asindown Valencia, entidad solidaria de esta edición en un acto en el que el director de carrera, Álex Aparicio, desveló una de las principales novedades: la celebración de una salida élite femenina: «El 10K Valencia Ibercaja arrancará a las 8:20 horas con una primera e innovadora salida con solo atletas de élite femeninas junto a sus liebres en una edición que busca atacar el récord del mundo femenino en 10K». Tras batir el récord del mundo de 10K masculino en ruta en la edición de 2020, ( Ronex Kipruto, 26:24) ahora el 10K Valencia Ibercaja quiere también el récord mundial femenino. A la presentación asistieron entre otos el director de la Fundación Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez y el gerente de la FDM de Valencia, Borja Santamaría y el DJ Chimo Bayo que pondrá el ritmo en la salida.