La primera fase de la Lliga CaixaBank en les seues dues modalitats consta de set jornades. Però, com cada setmana descansa un equip perquè en són set els participants, el periple d’esta ronda inicial consta de sis partides per a cada formació. En acabar la fase, i esta és una novetat enguany, l’últim classificat serà eliminat i els sis restants passaran a la segona fase mantenint els punts aconseguits.

La tercera jornada del torneig per dalt corda comença hui a Guadassuar, continuarà el dissabte a Pelayo i conclourà el diumenge a Benissa. En eixe moment, la ronda en curs haurà arribat al seu equador. Hui s’enfronten dos equips que a hores d’ara ocupen la cinquena i sisena posició en la taula; el de Montserrat amb Marc, Jesús i Guillermo i el d’Almussafes amb De la Vega, Pere i Bueno.

Dit així no sona massa bé. Una altra lectura és que el trio que resulte vencedor escalarà fins a la segona posició. La partida és, per tant, una magnífica oportunitat d’allunyar-se del perill i d’afrontar la meitat que quedarà de la fase amb més confiança i, de moment, sense urgències.

Marc, Jesús i Guillermo van perdre la partida de debut i van guanyar la de la passada jornada. En l’estrena van pagar les errades i en la victòria sí que es van mostrar com un equip molt compacte, segur i sobretot pegador.