Irene i Mar deixaren clar al imponent recinte de Xàbia que van a per totes a la Primera categoria de la competició. La de Massamagrell i la de Bicorp es van entendre a la perfecció i es van mostrar molt contundents, com ho demostra el 10-25 final. Aida de Moixent i Myriam de l’Alqueria d’Asnar, per la seua part, plantaren cara, però les va faltar encert i quan entraren a la partida ja era tard. Fins el 0-15 no pogueren reaccionar les roges. La parella blava va estar molt precisa i eficaç, amb Mar molt inspirada. Novament al dau, Aida i Myriam pogueren mostrar una xicoteta part del seu joc i ficaren el 5-15, però amb Irene a la treta les blaves tornaren a imposar-se. Les roges encariren el preu del triomf amb el 10-20, però Irene i Mar no esperaren més per a sentenciar i emportar-se la victòria.

Gran partida la que es va veure a Gata de Gorgos. | FEDPIVAL

Al trinquet «Xiquet de Gata» hi havia moltes ganes de veure en acció a les dones elit. En mig d’un gran ambient, Ana de Beniparrell i Amparo de Moncada es van fer amb el triomf. La reballà afavorí a aquestes, que s’apuntaren el primer joc, com van fer Victoria de València i Anabel de Tavernes Blanques al seu torn per a establir el 5-5. Amb joc novament dauer per a les blaves, Ana i Amparo, molt segures i efectives, trencaren des del rest per a establir un 5-15 i treta molt perillós per a les roges. Amb tota la pressió per a elles, Victoria i Anabel reaccionaren i començaren a rematar els quinzes per tal d’evitar que la partida acabara sense haver-ho donat tot. Treballaren de valent per a trencar el traure blau i asseguraren el propi. L’igualada estava de nou servida: 15-15. Però Ana i Amparo no estaven disposades a fer més concessions. Des del dau signaren el 20-15 i, tot i que les roges tornaren a equilibrar el resultat, acabaren pagant el fet d’anar sempre a contracorrent i, des del dau, les blaves resolgueren l’últim joc amb autoritat.

A la Segona categoria, la partida que obrí la competició va ser per a Marta de Tavernes Blanques i Fanni de Beniarbeig. La parella blava es va fer amb el primer joc des del rest, però Aina i Joana les tornaren la moneda al joc següent. Amb 5-15 al marcador, la partida arribà al moment decisiu i per això els dos equips es buidaren per a fer-se amb un joc que va ser llarguíssim i que finalment es va endur l’equip blau, el qual va tancar més tard la partida per aconseguir la victòria.

A Gata de Gorgos, Natalia de Navarrés i Marina d’Algímia d’Alfara s’imposaren per 25-15 a Erika de l’Alqueria d’Asnar i Mireia de Massamagrell. Les roges dominaren des del principi i es feren amb els dos primers jocs, primer al dau i després al rest. Les blaves, amb Mireia ranquejant per molèsties a l’esquena, aconseguiren igualar ajudades per la potència a la treta d’Erika, però tot i fer una gran partida no varen poder remuntar a les seues rivals. Durant la jornada, acompanyaren a les jugadores el regidor d’Esports i la regidora d’Igualtat de Xàbia, Alberto Tur i Montse Villaverde; el regidor d’Esports de Gata de Gorgos, Toni Arabí. També oferiren el seu suport el Club de Pilota de Xàbia, en la figura del seu president, Josep Sapena, i el Club Pilota Gata de Gorgos, amb el seu president, J.M Ferrer.