La present temporada serà recordada perquè en els XL Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de la modalitat de Llargues, es van inscriure 48 equips, rècord absolut de participació en aquesta competició del Joc a Ratlles.

Jugaran 48 equips pertanyents a 17 escoles de pilota del nostre territori com són: Alfàs del Pi, Agost, Beniarbeig-El Verger, Benimagrell, Dénia, El Campello, Finestrat, Gata de Gorgos, La Nucia, Massalfassar, Nàquera, Ondara, Orba, Pedreguer, Sella-Relleu, Vall de Laguar i Xaló. Cal destacar per la seua participació a les escoles de Beniarbeig-El Verger, Gata de Gorgos, La Nucia i Ondara, ja que les quatre escoles participen amb 6 equips cadascuna d’elles, inscrits en diferents categories.

El cap de setmana es jugarà en les localitats de Xaló, Vall de Laguar i Benidorm, amb la competició de categoria cadet. A més, l’escola de Gata de Gorgos mereix un especial esment, ja que s’inscriu a participar entre les clàssiques d’aquesta modalitat, a més les escoles de la província de València: Nàquera, que repeteix després de la seua participació en 2021 i Massalfassar, que participarà per primera vegada en aquesta modalitat.

Dissabte comença la competició

El dissabte 14 de maig comença la competició amb la disputa de la 1ª Fase de la categoria Cadet. A Xaló jugaran els equips d’Ondara, Gata de Gorgos A, Gata de Gorgos B, Dénia, Beniarbeig-El Verger i Pedreguer. En la localitat de Vall de Laguar participaran Vall de Laguar, Orba i Massalfassar. Mentre que, a Benidorm competiran Sella-Relleu, Finestrat, La Nucia i Benimagrell. Aquestes competicions del programa de promoció dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana compten la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Caixa Popular i les entitats locals que participen habitualment.