La Tecnificació de pilota compta amb 165 alumnes

La Fundación Trinidad Alfonso i la Federació de Pilota Valenciana presenten els nous alumnes i equipaments del programa de tecnificació

L’acte va tindre lloc a les instal·lacions de la Ciutat de la Pilota a Montcada amb la presència dels 165  xics i xiques del programa de tecnificació i del Cespiva. | FEDPIVAL

L’acte va tindre lloc a les instal·lacions de la Ciutat de la Pilota a Montcada amb la presència dels 165 xics i xiques del programa de tecnificació i del Cespiva. | FEDPIVAL / fedpival. valència

Fedpival

Ahir divendres, es presentaren els nous alumnes del programa de tecnificació i del Cespiva (Centre d’Especialització de Pilota Valenciana), que enguany estan formats 165 xics i xiques i que son fruit de la col·laboració entre la Fundació Trinidad Alfonso i la Federació de Pilota Valenciana.

Soro III ha parlat en representació dels tècnics. | FEDPIVAL

Soro III ha parlat en representació dels tècnics. | FEDPIVAL / fedpival. valència

L’acte va tindre lloc a les instal·lacions de la Ciutat de la Pilota a Montcada. En ell, els alumnes van rebre els nous equipaments, que, per tercer any consecutiu, lluiran la marca ‘Comunitat de l’Esport’. L’acte va comptar amb els xics i xiques d’entre 14 i 23 anys que participen dels diferents programes de formació del nostre esport autòcton en les 9 seus repartides per tota la geografia valenciana com són: Universitat Politècnica de València, l’Eliana, Alcàsser, Massalfassar, Càrcer, la Llosa de Ranes, Piles, Vila-real, Pedreguer i Petrer.

Juan M. Gómez, Dtor. de la Fundación Trinidad Alfonso | FEDPIVAL

Juan M. Gómez, Dtor. de la Fundación Trinidad Alfonso | FEDPIVAL / fedpival. valència

Juan Miguel Gómez, Director de la Fundación Trinidad Alfonso; Vicent Molines, president de la Federació de Pilota, i Salva Escrivà, coordinador de pilota de la Generalitat Valenciana, representants de les tres entitats que impulsen este programa de tecnificació de pilota valenciana, inauguraren el nou curs. Com a padrins de l’acte i dels joves esportistes, van exercir Diego López, jugador professional d’escala i corda, i Ana Puertes, jugadora d’elit femenina en raspall.

Segons el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, «la unió de la Federació de Pilota Valenciana amb la Fundación Trinidad Alfonso és ferma i està consolidada. Això ho demostren tots estos anys en què hem estat treballant de la mà pel be dels jugadors i jugadores que, a la fi, arriben al professionalisme».

Per la seua banda, Juan Miguel Gómez, màxim responsable de la Fundación Trinidad Alfonso, va afirmar que el programa «es troba en un gran moment. Els resultats dels joves esportistes avalen el treball que està fent-se desde la Federació, i l’ajuda que desde la GVA i la pròpia Fundació els aportem. Els dos Pilotaris que ens acompanyen, Diego i Ana, han crescut dins del programa de tecnificació i són exemple d’este treball. Amb el temps, cada vegada, més jugadors, que seran referents de futures generacions, hauran passat pel CESPIVA».