Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mariano Silveyra: "La demanda de Cabify a València dóna per a tindre cinc vegades més cotxes"

El responsable de Cabify a España preveu que el mes de setembre serà definitiu per a l´expansió del seu model perquè els tribunals començaran a dictaminar sentències sobre les llicències VTC de lloguer de cotxe amb conductor: «El mercat necessita llicències»

Mariano Silveyra,country manager de Cabify Espanya.

Mariano Silveyra,country manager de Cabify Espanya.

Cabify, la plataforma que posa en contacte usuaris amb cotxes de lloguer amb conductor professional, celebra el seu primer any a València. Mariano Silveyra, country manager de Cabify Espanya, destaca el marge de creixement de la ciutat. I lamenta les traves administratives per a alliberar noves llicències VTC, que són les que utilitzen les empreses que competixen amb el taxi.

P La companyia complix un any amb seu a València. Quin balanç en fa?

R Ha sigut molt positiu. Però hauria de ser molt millor. La demanda està col·lapsada, el servici està tenint molt bona recepció i la demanda dóna per a tindre cinc vegades més cotxes. La demanda tira, a la gent li encanta el servici, les empreses que el presten són del millor d´Espanya en varietat i la idea és començar a créixer de veritat. La demanda és cinc vegades major que l´oferta. I açò sense haver realitzat una campanya agressiva de màrqueting. València és una ciutat gran que es mou, la gent està acostumada a la tecnologia, és innovadora i receptiva de nous servicis i models de negoci. La demanda està ací latent.

P Quins plans de creixement té? Compraran més cotxes, implantaran nous servicis?

RNo comprem cotxes ni llicències, ni contractem conductors. La inversió sobretot es destina a tecnologia, a incrementar l´equip de treball, capital humà. Ara el model de negoci és deficitari, hem de donar-nos a conéixer. Hi ha un pla d´expansió agressiu.

P I estendre´s a Alacant?

RSí. La idea és créixer i en ciutats com Alacant o la costa ens encantaria estar a l´estiu. El principal fre és la quantitat de llicències disponibles: si n´hi hagueren, podríem prestar un millor servici a València, amb menys temps de demora. Açò es resol amb més vehicles disponibles.

P Sembla que un dels puntals de la seua activitat ara està en el servici a empreses. Tenen previst ampliar la gamma a administracions com ajuntaments?

RSí, ho tenim pensat. Ja hi ha administracions que treballen amb nosaltres a Madrid i Barcelona. A l´hora de treballar no fem distinció entre el sector privat i el públic. A València, quan detectem algun concurs, hi participem. L´objectiu sempre és moure persones. Ho intentarem. Ací hem tingut molt bona repercussió amb el segment corporate, però és més sensible a la poca oferta. A una empresa mitjana o gran cal garantir-li l´oferta necessària. L´escenari canviarà al setembre. Preveiem un creixement important a València. Tant en empreses com en particulars que ho demanden.

P Quin canvi espera per al setembre?

R Han de començar a eixir sentències per a concedir noves llicències VTC [que són les que utilitzen les empreses de lloguer de cotxe amb conductor]. A Espanya ja estan eixint i València no serà una excepció. Els jutjats estan començant a dictaminar.

P Existix molta confusió entre la ciutadania sobre com operen empreses com Cabify, l´alternativa del taxi. Les llicències VTC amb les quals vostés treballen són pròpies o d´empreses que li les presten?

R Les llicències VTC existixen des de fa 30 o 40 anys. Les empreses de transport són els titulars d´estes llicències. La diferència és que algunes d´estes empreses han vist una oportunitat de negoci en l´ampliació de la cartera d´usuaris. Nosaltres els acostem usuaris a través de la nostra tecnologia. No som titulars de llicències ni de vehicles ni tenim conductors. Som intermediaris.

P El sector de les VTC està en guerra amb el Ministeri de Foment i les comunitats. La Generalitat està denegant la concessió de noves llicències malgrat les sentències judicials que l´obliguen a fer-ho. Ací hi ha 216 llicències atorgades i 234 pendents d´execució de sentència. Estan en contacte amb la Generalitat?

RNo, no hi ha contacte encara. Està en l´agenda, quan hi haja temps ens agradaria. En totes les ciutats on hem operat no concebem una altra manera de pensar el mercat que no siga així. Fins ara l´operació a València és xicoteta, estem centrant-nos en Madrid i Barcelona, que també creixen. Ara que tenim expectatives volem créixer de manera ordenada. És un treball legal perfectament habilitat, no ha d´haver-hi intervenció de l´administració. La pressió del taxi arriba a tots els llocs, però una de les ciutats que millor s´ha comportat és València, sense incidents importants.

P Sembla que ara la pilota està en la teulada del Suprem. Solament en la C. Valenciana hi ha més de 2.150 peticions rebutjades i pendents d´una sentència. Què creu que farà el tribunal?

R No ens fiquem en eixos processos; són les empreses les que els inicien. Podem opinar i el mercat necessita eixes llicències i moltes més. La demanda de mobilitat és enorme i estem en una fase molt prematura del que serà la mobilitat del futur. Ací el cotxe particular és l´opció principal i no és sostenible. És car, el 30% de l´espai de les ciutats són cotxes aparcats i València és una ciutat que vol mirar al futur. No veuríem lògic que una ciutat tan innovadora posara traves a un servici que millora la vida dels ciutadans. Espere que el Suprem veja que la ciutat necessita un canvi i no se li poden posar portes al camp. Intentar bloquejar açò solament perjudica els ciutadans. Açò és una millora per a tots, fins i tot per al sector del taxi. Necessita més vehicles, una millora del servici.

P El ministeri estudia prohibir la revenda i controlar que les empreses que les tenen les usen efectivament i no especulen amb elles. Els posa obstacles al creixement?

R Totalment negatiu. No ens sorprén. És com tota la resta que ha succeït: una clara decisió de perjudicar la companyia, la marca. Cada sector d´este món sembla que hi està en contra. Esperàvem una decisió neutral. Vam tindre una reunió amb Foment. Els demanem millor coordinació i no està succeint.

P Tem que Uber s´expandisca fora de Madrid i vinga a ciutats com València?

R La veritat és que no. Competim amb algú a tots el països i ho fem bé. Els llevem quota de mercat perquè el servici és de qualitat i tractem de crear una comunitat amb els conductors. Competim amb totes les de perdre, per grandària i possibilitats de finançament, però no perdem.

P Com li ha anat en 2016 a Cabify?

R Ens ha anat bé. Multiplicant per cinc o per set vegades la grandària de facturació. València hi ha contribuït, però ens haguera agradat créixer més.

Compartir el artículo

stats