A la primera fase de la campanya de pressupostos participatius 2021, l'Ajuntament de l'Alcúdia ha rebut 60 propostes formulades pels veïns, veïnes i les associacions del poble, dins el procés d’elaboració dels pressupostos participatius 2021.

Algunes de les propostes es van posar en marxa amb recursos propis de l’Ajuntament, mentre que altres són competència d’altres administracions, "amb qui intentarem gestionar la seua execució", asseguren fonts del consistori.

Una vegada estudiada la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes que encaixen dins els pressupostos municipals les entitats i associacions que pertanyen al Consell d’Entitats Ciutadanes han seleccionat 12. Eixes 12 propostes són les que ara poden votar els veïns i veïnes de l’Alcúdia.

Les més votades es posaran en marxa el pròxim any amb els 250.000€ que ha disposat l’Ajuntament a l’efecte.

La votació, en la que poden participar els majors de 16 anys censats a l'Alcúdia, tindrà lloc entre el 3 i el 15 de desembre a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

Propostes triades

L'Ajuntament de l'Alcúdia ha recordat que els veïns i les veïnes poden triar un màxim de 3 propostes. Per a exercir el seu dret a votació, cal estar empadronat/da al municipi, es solicitarà el nom i cognoms -per tal d'evitar votacions duplicades- i s'establirà un ordedre de llista aleatori.

Les 12 propostes assenyalades per als pressupostos del any 2021 són les següents:

- Manteniment de la Casa de la Música: Actuacions de manteniment i millora de l'edifici de la Casa de la Música que contemplen la substitució i renovació d'elements antics.

- Renovació dels banys del bar Jubilats: Renovació dels banys en el Bar dels Jubilats.

- Arreglar jardins, noves plantes i reg degoteig del cementeri: Millores generals en els jardins del cementeri.

- Millora infraestructura accés a Internet centres escolars: Estudi de la capacitat d'accés a internet i de la xarxa interna dels centres i implantació de les infrastructures necessàries per garantir un accés de qualitat a l'alumnat en un entorn de treball sobre dispositius electrònics per a tots els centres educatius de l'Alcúdia.

- Piscina estiu, dutxa adaptada: Dutxa adaptada en la piscina d'estiu.

- Accesibilitat Barc Casa de la Cultura i banys amb canviador infantil: Instal·lació de rampa d'accés al bar de la Casa de la Cultura i rehabilitació de banys amb zona de canviador infantil.

- Calistènia Skate Park: Instal·lacions per a la pràctica de calistènia (exercicis físics que s'executen sols amb el pes del cos) en el recinte de l'Skate Park.

- Batallar, cautxú sol gimnàs: Instal·lació de sol de cautxú per a millorar la seguretat del gimnàs del centre.

- Mestre Serrano, bancs, arbres i papereres: Instal·lació de mobiliari urbà i plantació d'arbres en carrer Mestre Serrano, en el tram entre carrer Riu Rau i camí del Cementeri.

- Millora clavegueram per evitar inundacions: Topografia completa de la xarxa de clavegueram y redacció d'un pla director d'inversions per millorar l'eficiència de la xarxa. Paral·lelament, estudi de drenatge d'aigua en superfície, amb el·laboració d'un model bidimensional de tots els carrers del poble que determine cotes d'inundabilitat i un pla director d'inversions per reduir-les o eliminar-les.

- Millora accesibilitat carrers: Continuació dels successius plans de millora d'accessibilitat i pacificació del trànsit.

- Segona fase creueta: Continuació en les obres de rehabilitació dels jardins de la Creueta. Tancament perimetral i adequació per a l'ús públic.