Rosa Mengual assumix la direcció de la *Fundació Bromera per al *Foment de la Lectura i substitueix així a Josep Antoni Fluixà, qui ha exercit el càrrec des de gener de l'any 2002. Mengual ha estat al capdavant de la coordinació de les activitats de l'entitat sense ànim de lucre durant més de quinze anys. La nova responsable s'ha mostrat "il·lusionada" amb el càrrec: "Continuaré treballant per a consolidar el treball ben fet per l'amic i estimat Josep Antoni Fluixà", assevera en un comunicat.

També ha confessat que ocupar el lloc de Fluixà --qui ha decidit deixar el càrrec per a fer un traspàs generacional i poder centrar-se en projectes personals-- li provoca "un sentiment de responsabilitat molt elevat". Rosa Mengual declara que dedicarà tots els seus esforços a "superar els reptes que estiguen per a vindre i a explorar diferents possibilitats per a aconseguir augmentar, encara més, la visibilitat, l'ambició i la repercussió de la *Fundació Bromera dins del món del llibre i la lectura".

Trajectòria de Rosa Mengual

Rosa Mengual (Alzira, 1981) és diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València i màster en Promoció de la Lectura per la Universitat d'Alcalá i la Fundació Germán Sánchez *Ruipérez. És membre col·legiat del Col·legi Oficial de Bibliotecaris de la Comunitat Valenciana, ha exercit de jurat en diversos certàmens literaris i des del 2008 col·labora periòdicament amb revistes literàries com a 'L'*Illa'. A més, és membre de la comissió executiva del Consell Català del *Llibre Infantil i Juvenil (*Clijcat) i imparteix cursos i tallers formatius vinculats a la lectura.

Mengual assumeix la direcció en el moment del llançament de la campanya d'animació lectora '*Llegim?', dirigida a famílies de xiquets i xiquetes d'entre 8 i 12 anys amb l'objectiu fer de la lectura una activitat d'oci familiar.

Un altre repte imminent al qual s'enfronta és el reforç de la campanya '*Llegir en *valencià', que coordina des de 2004, així com l'organització de cursos i jornades formatives destinades a professionals del món de les biblioteques, centres educatius i altres sectors culturals vinculats a la promoció de la lectura.