Javier Tebes ha defensat este dilluns la gestió de Peter Lim al capdavant del València CF i ha apuntat Marcelino García Toral com un dels orígens de la crisi actual. Segons ha dit en referència a l'entrenador asturià, "un home en eixa posició no pot relacionar-se amb la propietat amb la descaradura amb la qual deia algunes coses".

El president de LaLiga ha impartit una conferència sobre els reptes del futur i la innovació técnológica del seu organisme titulada "Com es gestiona LaLiga. Objectius de futur". I, com és habitual en ell, no ha defugit les preguntes d'actualitat. Entre els assistents, per cert, hi havia Quico Catalán, president del Levante UD. Entre altres, també un dels artífexs de la xarrada, l'exconseller delegat del Villarreal, José Manuel Llaneza.

"Peter Lim haurà tingut encerts i errors. Encerts com Alemany i Marcelino i algun error per no continuar amb ells. Però Marcelino no era un home per a relacionar-se amb la propietat amb la descaradura amb la qual deia algunes coses. En una posició tan essencial no es poden llançar estos desafiaments a la propietat. Potser no estàvem en la mateixa situació que ara, no es pot desafiar algú que ha fet eixa inversió", ha declarat durant el torn de preguntes. Tebas s'ha estés sobre el club de Mestalla i ha reforçat el seu suport, com altres vegades, al singapurés, de qui va recordar que va arribar per a evitar la desaparició, la ruïna o el concurs de creditors en el club blanc-i-negre.

"La situació del València arran de la COVID és complicada. Afecta més els grans clubs perquè perden més amb les entrades i les botigues. Si, per al València, la TV era un 42 % del pressupost, l'afecta moltíssim més. Els números del València l'obligaven a haver de vendre jugadors, com han fet els grans clubs: el Reial Madrid, el Barcelona... a l'Atlètic li van pagar l'últim dia una clàusula i va vendre abans a uns altres. Els altres tampoc s'han reforçat o han fitxat. Que això es paga esportivament és evident. Però esperarem", ha assegurat.

L'anunci de Tebas a la Universitat CEU Cardenal Herrera

El president de LaLiga ha intentat traçar un paral·lelisme, encara que sense encertar el tir històric: "Recorde un any que va començar malament i després va guanyar la Lliga, crec que amb Ranieri. No correguem, al senyor Lim li tinc respecte per com va vindre i en el moment en què ho va fer. No puc parlar malament d'ell". En opinió de Tebas, Lim serà capaç de remuntar la situació: "A vegades, a Espanya, hi ha xenofòbia, però també a escala nacional: a Agapito Iglesias, quan estava en el Saragossa, li recordaven que era de Sòria i a Piterman li deien 'ucraïnés', tot i que ell és estatunidenc".

També li ha donat un consell: "Sí que li recomane als estrangers que sempre en el club de futbol hi ha un sentit de pertinença que cal saber cuidar. No t'has de sotmetre seriosament a totes les pressions de l'entorn en el club de la teua ciutat, però sí que entendre-ho perquè no s'extralimite l'assumpte. Has de tindre gestors pròxims, comunicació especial. En el període anterior de Lim, amb Alemany i Marcelino, semblava que tot era amistat fraternal. Estic segur que es treballarà a solucionar la desafecció que hi ha".