L'equip juvenil de l'E1 València Paiporta va decidir abandonar el camp en el minut 44 de la primera part del partit que disputava el cap de setmana passat de la Primera Regional, «a causa d'una sèrie d'insults racistes reiterats que va proferir un jugador de l'equip rival cap a un dels nostres jugadors». Així ho va denunciar ahir l'equip paiportí en un comunicat en el qual expressa «la nostra més absoluta repulsa i rebuig a qualsevol acte d'índole racista i/o xenòfoba, alhora que volem donar tot el nostre suport incondicional al jugador del juvenil del C.F. E1 València Paiporta que ha rebut aquests insults».

L'incident es va registrar prop del descans, quan el marcador reflectia un 0-2 a favor de l'Avant Aldaia B. Fonts de l'E1 asseguren que els mateixos jugadors en el camp li van preguntar a l'àrbitre, després d'una acció en el minut 42, si havia escoltat els insults (presumptament, el que li van dir va ser «mico de merda») i si anava a prendre mesures davant dels insults dirigits a un futbolista local d'origen sud-americà per part, presumptament, d'un oponent. En veure que no hi prenia cap mesura, van decidir retirar l'equip i fer pública la seua denúncia.

«El futbol és un esport global i exemple d'inserció, per la qual cosa no entén de races ni d'ideologies. Per aquest motiu, volem informar que si es repeteix qualsevol acte d'índole racista i/o xenòfoba en qualsevol dels partits que jugue algun dels nostres equips, prendrem la decisió irrevocable de retirar aquest equip del partit, sense importar quin siga el resultat», sostenen des del club de Paiporta.

Competició els donarà el partit per perdut, però en el club de Paiporta confien que la decisió siga útil per a evitar que es repetisca la circumstància. L'Ajuntament de Paiporta ha donat tot el seu suport a l'equip.