Dos psicòlegs de Xàtiva s'assenten en la banqueta acusats d'apropiació indeguda. La quantitat econòmica que se'ls reclama rondaria els 220.000 euros, segons ha pogut confirmar Levante-EMV. Els fets es remunten fa més de 10 anys. Pel que sembla, els dos psicòlegs emetien els certificats mèdics d'aptitud per a obtindre o renovar el permís de conduir en un conegut centre de la capital de la Costera. L'empresa per a la qual treballaven emet aquests permisos i recapta habitualment els serveis d'especialistes, en concret també dels dos acusats que van a juí ara, un home i una dona. Tots dos haurien treballat per a aquest establiment des de 2001 fins a 2010, aproximadament.

En 2010, l'entrada en vigor d'un reial decret instaurava un sistema telemàtic per a l'emissió dels certificats mèdics necessaris per al permís de conduir. Amb aquest sistema, l'empresa adquiria i abonava les taxes corresponents a la Direcció General de Trànsit i després les repercutia, juntament amb els honoraris reportats, als clients. Suposadament, els encausats es van quedar amb les quantitats de diners derivades d'aquest procediment després d'ocultar a la seua empresa el nombre real de certificats que havien emés. Per aquest mètode, van arribar a apropiar-se de quasi 220.000 euros, tal com els reclama el jutjat, segons va avançar ahir el mitjà digital NoticiasCV.

El frau va descobrir-lo una inspecció de l'Agència Tributària realitzada a l'empresa l'any 2013. La Fiscalia sol·licita provisionalment sengles penes de dos anys i mig de presó per delicte continuat d'apropiació indeguda. L'acusació en sol·licitava més. El juí ha començat hui dimarts a l'Audiència Provincial de València. Segons ha pogut saber aquest diari, l'empresari va enfrontar-se a una sanció d'Hisenda de 50.000 euros, a més dels 140.000 i 79.000 defraudats per cada un d'ells