L'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana ha rebut la denúncia d'un veí de Torrent a qui l'empleat d'un comerç de l'avinguda principal de la ciutat es va negar presumptament a atendre perquè parlava en valencià. «No me da la gana atenderte si me hablas en valenciano», li va dir, segons consta en la denúncia. L'afectat també ha presentat una reclamació en Consum. 

Els fets van ocórrer la setmana passada quan aquest veí va acudir per segona vegada a la botiga, ja que havia de retornar un equip després d'haver canviat d'operador. Si bé en la primera visita, un empleat el va atendre «sense cap problema», en la segona ocasió, el treballador era un altre. 

Segons la denúncia, quan es va dirigir a ell en valencià, li va contestar: «no te voy a atender si no me hablas en castellano, que es el idioma oficial de España». Inicialment, es va negar a fer-ho, però, per a facilitar el tràmit, li va apuntar els números del seu DNI en un paper. Aleshores, l'empleat li va comentar que era de Madrid. Per tant, el client va canviar d'idioma i va continuar en castellà. 

No obstant això, aquest veí li va recomanar que «encara que era de Madrid», atés que ara treballa a València, era convenient que aprenguera la llengua pròpia per al seu treball. 

«Si no soy de Madrid, soy de ‘Torrente’ -va dir, utilitzant el topònim incorrecte de la ciutat- pero no me da la gana atenderte si me hablas en valenciano». 

La reacció del client va ser interposar allí mateix una reclamació de consum, en la qual, a més, va fer constar que l'empleat es va negar a facilitar-li les seues dades personals més enllà del seu nom. Amb posterioritat, l'afectat per aquest incident ha tramitat una denúncia més àmplia a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana perquè es pose en marxa el procediment corresponent. 

Aquest diari va intentar ahir a la vesprada, de manera reiterada, contactar amb la botiga per a obtindre la seua versió dels fets, però no va ser possible.