Pressupostos nous per a projectes veterans. El projecte de pressupostos per a 2021, elaborat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i per les seues empreses satèl·lit (Adif, Adif Alta Velocidad, Renfe i Seittsa), preveu un total de 833 milions d'euros per a executar projectes ferroviaris i de carreteres. Una xifra lleugerament inferior a la que preveien els anteriors comptes que va dissenyar el primer executiu de Pedro Sánchez i que ascendien a 902 milions, però que mai van arribar a superar el tràmit parlamentari. La xifra augmenta fins als 977, 8 milions, si s'hi sumen els pressupostos previstos per Enaire per als aeroports (42,1 milions) i els ports valencians (144,8 milions).

Dels diferents tipus de transport, Adif Alta Velocidad (AV) és qui més finançament aconsegueix, amb un total de 427 milions previstos per a 2021. Una inversió xifrada per a la Comunitat Valenciana en 165 milions i cridada a executar els «corredors TEN-T» (Trans-European Transport Network), les xarxes transeuropees de transports (RTE-T), de les quals el corredor mediterrani forma part com a eix prioritari des de 2010. Això no obstant, Adif AV també esmenta en la seua previsió pressupostària la partida de la línia d'alta velocitat (LAV) de Levante (sic), que preveu 93 milions per a Alacant i 17 per a València.

El concepte «alta velocitat», però, no ha de confondre, ja que la particularitat del ferrocarril a la Comunitat Valenciana, on s'han adaptat les vies convencionals a l'ample europeu i la «velocitat alta», fa que de les inversions d'alta velocitat també se'n beneficie el ferrocarril de proximitat. De fet, les rodalies valencianes rebran una injecció de 213,13 milions d'euros. Una xifra considerablement inferior als 300 milions als quals va comprometre's el ministre de Transports, José Luis Ábalos, en els pressupostos de 2019 que mai van arribar a aprovar-se, ja que seguim amb els últims pressupostos que va aprovar el PP en 2018, prorrogats des de fa dos anys.

Si arriben a executar-se aquests 213,13 milions previstos per a 2021, suposarà quasi duplicar els 115 milions d'euros executats en les rodalies valencianes durant els últims dos anys, malgrat que el Pla de rodalies 2017-2025 preveia que Adif hi invertiria un total de 1.081 milions en aquests huit anys. Projectes molt esperats com el «tren de la costa» d'Oliva a Dénia només reben una inversió testimonial de 60.000 euros. I el túnel passant de València no rep ni un euro. 

178,5 milions per a carreteres

Més concreció ofereix la previsió de l'àrea de carreteres, amb vells coneguts de les infraestructures valencianes. Entre les previsions per a 2021, la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports preveu 178,5 milions per a les carreteres valencianes. La variant de l'N-332, a l'altura de la Safor, d'11 quilòmetres, rebrà 16 milions d'euros; 10,33 milions es destinaran a finalitzar l'A-33 o variant de la Font de la Figuera, que encara segueix en obres; la variant de Benissa, que ha estat bloquejada des de 2009, també obté 13 milions perquè es finalitze; i també s'invertiran 10,9 milions en el tercer carril de la V-21 entre el barranc del Carraixet i València, obra molt criticada per la destrucció d'horta productiva que comporta. La gran oblidada en aquests comptes és la circumval·lació de València i el projecte d'execució de vies col·lectores, que ni apareix en les previsions. 

L'N-220 d'accés a l'aeroport de València, ja en obres, també rep una altra injecció de 13 milions d'euros, així com el tram de 12,8 quilòmetres del port de Querol a Morella, entre el barranc de la Bota i la masia de la Torreta de l'N-232, que obtindrà 15 milions d'euros més. Tot això, si els nous comptes de l'executiu de Pedro Sánchez aconsegueixen tirar avant.