L'alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat que el projecte que ha presentat l'Ajuntament a la Conselleria de Sanitat per a celebrar la cavalcada de Reis inclou un aforament limitat, asseguts i amb plaça assignada. Un sistema semblant a la batalla de flors quant a separació encara que, òbviament, sense pràcticament interacció i, menys encara, aglomeració. 

Aquest projecte pretén, si la situació sanitària ho permet, convertir la cavalcada en un "esdeveniment". És a dir, tractar d'equiparar aquesta celebració, per exemple, a un concert, amb la diferència que els protagonistes, en aquest cas, s'anirien desplaçant pel recorregut. Una proposta que Cultura Festiva considera que seria factible en una conjuntura favorable. 

Queden per desentranyar els detalls, com el recorregut, per si canvia, i la manera d'assignar els seients, encara que el més normal, si s'obrira al públic, és que es fera, com en els últims anys en la batalla de flors, per sorteig de peticions, la qual cosa permet no col·lapsar el sistema informàtic. Però també hi ha l'opció que una bona part dels seients estiguen preassignats a associacions o centres socials, amb la idea que puga gaudir-ne un segment de població més necessitat. 

Amb tot, el projecte ha de comptar, d'inici, amb el vistiplau dels tècnics de la Generalitat. I, després, que les circumstàncies sanitàries del moment ho permeten tot, una part o res. 

Ribó també va reiterar el discurs sobre les Falles: "És molt prompte per a decidir".