L'ORA estrenarà, en els pròxims anys, una nova fórmula d'aparcament, arran de la signatura del contracte amb la nova empresa concessionària. 

Els aparcaments es dividiran, a partir d'ara, en tres tipus. Així, a la zona blava (de lliure rotació) i la zona taronja (mixta de rotació i residents) habituals, s'afegiria una nova zona verda, dedicada exclusivament als residents. 

Aquesta zona s'assignarà en funció dels estudis i de les reivindicacions veïnals. De moment, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ja va aventurar que aquesta fórmula serà especialment visible a Ciutat Vella (actualment territori taronja) i Russafa. 

Per a poder aparcar en aquesta nova zona, s'haurà d'abonar una taxa de manteniment, que donarà dret a disposar del distintiu de resident. 

Aquestes places estaran vetades, amb caràcter general, als no residents en qualsevol moment de l'any. 

Aquesta zona verda "s'anirà implantant progressivament, tenint en compte els estudis de necessitat, que s'elaboraran en els primers sis mesos de contracte". 

La licitació, establida en 34 milions d'euros, inclou una renovació completa dels parquímetres, els quals seran adaptats al pagament electrònic mitjançant diferents fórmules econòmiques, així com l'establiment de sensors per a evitar l'"efecte patrulla" per a trobar una plaça disponible.

Així mateix, una flota de cotxes faran tasques de control de l'estacionament mitjançant la lectura de matrícules, la qual cosa no vol dir que els agents a peu no vagen a continuar desenvolupant la seua tasca. De fet, el compromís inclou la subrogació dels seus contractes.