El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha imputat cinc exalcaldes del PP de Madrid i la Comunitat Valenciana, juntament amb assessors i alts càrrecs de la comunitat madrilenya. A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el magistrat ha imputat els exalcaldes de Dénia, Ana Kringe, i el de Castelló de la Plana, Juan Alfonso Bataller. També s'ha dirigit a les Corts per a confirmar la condició de diputat de Víctor Soler Beneyto, que va ser candidat del PP a l'alcaldia de Gandia, per a saber si està o no aforat i pot actuar contra ell.

El cas Púnica es va iniciar en 2014 i investiga el presumpte desviament de fons públics per a millorar la imatge dels càrrecs públics i candidats a les eleccions municipals i autonòmiques del PP. En la branca madrilenya, també s'investiga una presumpta caixa b del PP madrileny, fets pels quals també està investigada l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

En el cas del diputat del PP Víctor Soler Beneyto, el magistrat ja anuncia en la interlocutòria que elevarà una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), per la seua condició d'aforat, perquè l'investigue, segons ha avançat el diari El País.