Fred, distant, absent, alié al que succeïa a la sala i impassible. Així es va mostrar ahir durant l'escassa hora i mitja que va durar la compareixença, Jorge Ignacio P. J., que hi va arribar escortat per una patrulla mixta de la Policia Nacional, vestit amb uns vaquers clars, unes esportives, camisa de quadres, dessuadora blava amb caputxa i els cabells rapats.

Només començar la compareixença, la nova lletrada de l'acusat va sol·licitar al jutge que la Policia li retirara les manilles a l'inculpat, al·legant garanties processals i de defensa. La fiscal va estar a punt de negar-s'hi, però no va fer falta: el magistrat li va respondre a la lletrada que tindre dos advocats com a defensors a la sala garantia perfectament tots els seus drets i que la retirada de les manilles no influiria en ells. Així que aquestes es van quedar en les monyiques de Jorge Ignacio P. J., que tampoc va semblar immutar-se per això.

Després de manifestar, a preguntes del jutge, que s'emparava en el seu dret de no declarar, una vegada més i malgrat que en aquesta ocasió ja se li imputen fins a sis morts violentes, els advocats de la mare de Marta li van demanar al magistrat que li preguntara si, almenys, estava disposat a revelar què va fer amb el cos de la jove d'Estivella i on està, la resposta va ser clarificadora: no. Només concloure la vista breu, el presumpte assassí en sèrie va ser retornat de nou a la presó.