Sembla impossible que un tros de tela puga crear polèmica, però així ha sigut entre l’Alcàsser CF i l’Ajuntament de la localitat després dels fets que van produir-se en l’últim partit que va disputar-se a casa, dimecres passat, contra el Discòbol Torre AC de Regional Preferent. En aquest partit, l’àrbitre va reflectir en la seua acta una proposta de sanció i de tancament de les instal·lacions a l’Alcàsser CF perquè unes 35 persones es van passar el partit increpant-lo a ell i als seus jutges de línia des del bar, tot i que el partit era a porta tancada, d’acord amb les últimes restriccions publicades pel Consell entorn del control de la pandèmia, les quals prohibeixen expressament la presència de públic en els partits, cosa que, segons l’àrbitre, va vulnerar-se.

No obstant això, tant el club com el consistori defensen que el bar està fora del camp i la gestió és de l’Ajuntament —és una cessió— i no del club, que sí que impedeix l’entrada d’aficionats.

Davant d’aquesta situació, la solució de l’Ajuntament ha sigut col·locar una lona per a impedir que els clients de la terrassa del bar puguen veure els partits, mesura que s’ha anunciat en un comunicat en el Facebook oficial de l’Ajuntament, i que no ha agradat al club esportiu, ja que els responsabilitza d’aquesta decisió.

“Per culpa d’alguns maleducats, a petició de l’Alcàsser CF i per a no tancar el bar (d’on menja el seu concessionari i la seua família), s’ha hagut de tapar el camp des del bar, perquè, a causa d’aquestes persones que no van saber anar a veure l’esport sense insultar, l’àrbitre va proposar una sanció i el tancament de les instal·lacions si es repetien els esdeveniments, ja que, segons el Decret de Sanitat, no pot haver-hi públic. Sempre paga la majoria que es comporta com cal per culpa d’una minoria. Disculpen les molèsties”.

“Pensem que posar la lona ha sigut la solució menys dolenta per a tots. No sabem per què ara el club es desmarca d’aquesta decisió”

Eva Zamora - Alcaldessa d’Alcàsser

Un comunicat que ha tingut una resposta ràpida del club, també en Facebook, en la qual aclareixen que “l’Alcàsser CF no ha demanat en cap moment la col·locació d’una lona en la zona del bar, ni personalment ni mitjançant una instància, que és el mitjà que utilitzem per a les peticions. Volem que quede clar, no entenem com es poden excusar posant pel mig l’Alcàsser CF. Ha sigut una decisió totalment de l’Ajuntament el fet de posar la lona, i així ens ho va fer saber el regidor d’Esports dos dies abans per telèfon”.

El club encara no ha rebut cap notificació d’advertència de tancament del camp ni cap sanció de moment fins que dimecres que ve es reunisca el comité sancionador. Confien que la sanció no vaja avant perquè és una cosa que ells no poden controlar i l’única cosa que poden fer és traslladar els problemes que tenen, però és l’Ajuntament “qui ha de posar-hi solució parlant amb el gerent del bar i oferint-li l’ajuda necessària perquè la cosa no vaja a pitjor”.