La Casa del Rellotger podria albergar un centre d’interpretació del Sant Calze, la copa de l’últim sopar que, segons la tradició, es conserva a la catedral de València des del segle XV. El centre d’interpretació per a fer valdre aquesta relíquia i potent reclam turístic és una de les assignatures pendents de la ciutat. I així ho va recordar ahir la regidora del PP, Julia Climent, en la moció que va presentar a la Comissió de Desenvolupament Urbà.

València manca d’un espai permanent dedicat a l’estudi, la promoció i la divulgació de la relíquia com el museu de la Sindone de Torí, situat en les proximitats de la capella del Llençol Sant. La creació d’un espai permanent oferiria al visitant, segons el PP, un millor coneixement sobre aquesta valuosa relíquia i una experiència que culminaria amb la visita a la Capella del Sant Calze.

En la moció, els populars plantegen que, una vegada finalitze la rehabilitació de la Casa del Rellotger del carrer del Micalet, es destine aquest immoble a un centre d’interpretació del Sant Calze. La regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, va explicar ahir a la fi de la Comissió d’Urbanisme que s’havia arribat a un acord amb el PP per a derivar la proposta del «centre d’interpretació del greal» a la Comissió de Turisme i d’Hisenda, que tindrà lloc el mes que ve, per a analitzar la proposta. 

La iniciativa del PP coincideix amb l’inici de l’Any Jubilar del Sant Calze, la qual cosa constitueix, segons els populars, «una magnífica oportunitat» per a donar a conéixer una de les principals relíquies de la cristiandat i per a posicionar turísticament València com a destinació cultural i lloc destacat dins del circuit de peregrinacions. No és la primera vegada que s’intenta aprofitar l’existència de la copa a València, l’autenticitat de la qual ha sigut avalada per dos papes, per a potenciar el turisme religiós, fins ara sense massa èxit. Els populars proposen aprofitar la rehabilitació del pròxim edifici del Rellotge, que l’any que ve serà restaurat i ampliat i que gaudeix d’una ubicació privilegiada al carrer Micalet, a pocs metres de la capella del Sant Calze, per a situar allí un centre d’interpretació que permeta aprofitar el renom de la relíquia, que ha sigut, durant segles, font d’inspiració de novel·les, d’òperes i de pel·lícules. La Casa del Rellotger és una les inversions destacades de l’àrea de Desenvolupament Urbà, que acaba de licitar les obres de la primera fase de rehabilitació i consolidació. Sandra Gómez va assegurar ahir que l’edifici es destinarà a ús cultural i veïnal però també inclourà una dotació pública, encara que no va concretar més en relació amb el museu del greal a l’espera del pronunciament de la Comissió de Turisme.