La gala dels Premis Goya 2021 en tres seus, una de les quals serà València, marcarà l’inici de l’Any Berlanga que culminarà un any després, segons va manifestar ahir la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez. La socialista es va reunir, juntament amb el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, amb el president de l’Acadèmia de Cine, Mariano Barroso, i es va donar forma a la participació de la ciutat en la gala dels Premis Goya de 2021, que estarà marcada pel fet de ser una edició especial amb tres seus i per l’inici de l’Any Berlanga.

L’any dedicat al cineasta culminarà amb la gala dels Premis Goya 2022, en els quals l’única seu serà València, va precisar Gómez.

La gala dels Premis Goya serà un acte “amb caràcter valencià, una rememoració i una reivindicació d’allò que ha significat el cineasta valencià Luis García Berlanga, no només per a la nostra ciutat sinó per a la història del cinema espanyol”. “Estem molt il·lusionats perquè pensem que la gala de 2021 serà un bon inici, un tret d’eixida a l’homenatge a un dels nostres fills més emblemàtics com és Berlanga”, ha conclòs la vicealcaldessa.

La seu principal dels pròxims guardonats del cine espanyol serà el Teatre Soho CaixaBank de Màlaga, gestionat per l’actor Antonio Banderas. “Hi ha una voluntat per part de l’Acadèmia que siga una gala, en principi, més curta”. Va indicar l’autor fa un mes. “Nosaltres ja hem començat a demanar la col·laboració de tots els col·lectius que formen els professionals del cinema perquè ens ajuden al fet que siga una gala curta, sòbria, elegant i que tinga una tendència més a l’emoció, no per buscar-la, sinó perquè és inevitable en les circumstàncies actuals emocionar-se amb allò que ens està passant a tots”.

“Serà diferent, el model no serà el que hi havia anteriorment, es canviarà. Encara estem en construcció d’això, però serà simple. L’humor no s’ha de rebutjar, però no vull fer un programa d’humor, no em dona la gana. Crec que la nostra professió té altres aspectes que cal destacar”, va indicar l’actor. Màlaga serà, per segon any consecutiu, seu dels Goya, fet insòlit en una cerimònia que poques vegades ha eixit de Madrid.