La perícia dels agents de la Guàrdia Civil de Trànsit per a identificar els infractors de les normes de circulació no té límits. L’última prova d’aquesta habilitat s’ha registrat a la carretera CV-435 que uneix Montroi i Dos Aguas, on un usuari de la xarxa social SocialDrive, en la qual milers de conductors comparteixen alertes, ha gravat un vídeo que mostra un vehicle de la Guàrdia Civil ocult entre els arbres d’una parcel·la agrícola privada juntament amb un radar mòbil tapat entre les rames dels tarongers. Es tracta d’un punt negre molt freqüentat pels motoristes.

És una carretera molt estreta, que no té voral ni espai disponible per a aparcar. Els agents, que pretenien amagar el radar perquè passara desapercebut entre els conductors, no van tindre una altra opció que introduir el seu vehicle dins d’una parcel·la agrícola. El van aparcar entre dues fileres d’arbres. Era impossible veure’l des de la calçada. Molt més indetectable era el dispositiu que fotografiava els vehicles que excedien els límits de velocitat. Gràcies a les seues dimensions tan reduïdes, a recer entre el brancatge del taronger i d’esquena al sentit de la marxa, resultava molt improbable descobrir-lo.

La localització del radar tampoc era arbitrària. La carretera CV-435 enllaça Montroi i Real amb Dos Aguas i sol tindre molt més trànsit del que caldria suposar tractant-se d’una via tan secundària. Molt prop hi ha la urbanització Balcó de Montroi, encara que el trànsit que provoquen els residents d’aquesta urbanització, d’algunes altres i de xalets dispersos per la zona no és el més rellevant: el que preocupa a la Direcció General de Trànsit és l’elevat nombre d’accidents que es registren en aquest punt.

La raó d’aquesta sinistralitat, segons han reconegut fonts policials, és la important presència de motoristes i ciclistes que hi ha durant els caps de setmana. La carretera, repleta de revoltes i desnivells, és molt apreciada pels amants de les dues rodes, però el fet que siga tan estreta i que hi haja tan poca visibilitat en alguns trams la converteixen en un autèntic perill per als conductors.