La Policia Nacional ha detingut, a Alzira, un home de 50 anys que, després de prestar declaració, ha quedat en llibertat, com a presumpte autor de la simulació d’un delit. El presumpte agricultor havia denunciat que li havien sostret 40.000 quilos de caquis de la plantació que cuidava, encara que els agents van comprovar després que la fruita estava en el camp, però escampada per terra.

La temporada del caqui es manté viva, encara que la fruita ja no arriba als preus que es van registrar a l’inici de la campanya. A més, als múltiples desastres meteorològics que s’han produït enguany, s’hi ha afegit una reducció important de la collita com a conseqüència de les plagues. La caiguda de la producció supera àmpliament el 50 % i la rendibilitat penja d’un fil.

En aquestes condicions, molts han acabat, literalment, en terra. El passat 6 d’octubre, un alzireny va denunciar que li havien robat 40.000 quilos de caquis, entre l’1 i el 6 d’octubre, de la plantació de la qual ell mateix era l’encarregat. L’home va relatar a la Policia que havia quedat amb un comprador perquè vera la fruita i arribar a un tracte, encara que, quan va accedir al camp, va veure que faltava tota la producció.

En adonar-se de la situació de la parcel·la, va assegurar als agents que, per a accedir al camp, s’havia de transitar per un camí de 200 metres tancat al pas per una cadena amb un cadenat del qual només cinc persones tenen la clau. Va admetre, també, que el pany es trobava en perfectes condicions.

La sorpresa dels agents va ser majúscula: els caquis no havien sigut sostrets, sinó que es trobaven a la finca, en terra, als peus dels arbres productors, raó per la qual el van arrestar per presumpta simulació d’un delicte. L’home va quedar en llibertat, atés que no tenia antecedents, però amb l’obligació de comparéixer davant de la justícia.