Sol al carrer, en pijama, plorant i xopat per les fortes pluges que queien en aquell moment. Així va localitzar a un xiquet de cinc anys la Policia Local de Cheste divendres al migdia, en un carrer del municipi, durant l’aiguat i el graníssol que va caure aquell dia. Els seus pares, contra els quals s’han obert diligències per un delicte d’abandó de menor, l’havien deixat sol a casa durant més de dues hores perquè, com van assegurar després, no tenien amb qui deixar el menut i havien d’anar a treballar. A causa de la tempesta, el domicili es va quedar sense llum i el menut, espantat, va eixir a buscar-los, però l’aiguarrada el va sorprendre.

Un xiquet sol sota la pluja a Cheste

Els fets van ocórrer a les 14.00 hores de divendres, quan la Policia Local de Cheste va rebre una telefonada per a alertar que hi havia un xiquet de 5 anys sol i banyant-se en un carrer del municipi. Fins al lloc es va traslladar una patrulla, els agents de la qual van localitzar el menut, en pijama, totalment xopat, espantat i plorant. Els policies van fer gestions per a localitzar els seus pares, encara que, en un primer moment, va resultar impossible, atés que el xiquet a penes podia parlar i cap veí de la zona el coneixia. Els agents van traslladar el menor al centre mèdic, ja que tenia molt de fred, i manifestava que li feia mal el cap i la panxa.

Posteriorment, el van traslladar a la central de la Policia Local. Li van comprar menjar en un restaurant pròxim i pintures i joguets en un basar fins que van trobar els seus progenitors, dels quals només va aportar el nom de pila de la mare. En cas de no haver sigut possible localitzar-los, hauria d’haver sigut traslladat a un centre.

Finalment, després de telefonar a tots els centres escolars de Cheste, un d’aquests va confirmar que un menor que responia a aquesta descripció, estava matriculat allí i no havia anat al col·legi aquell dia. Després de confirmar que es tractava d’ell, van poder esbrinar la identitat dels pares i contactar amb ells.

Estaven treballant. Van reconéixer que no havia anat al col·legi perquè estava malalt i no tenien amb qui deixar-lo, per la qual cosa no van tindre més remei que deixar-lo sol fins que la seua mare tornara del treball a les 14.30. Les diligències de la Policia han sigut remeses a la Fiscalia de Menors de València per un presumpte delicte d’abandó de menor.

Segons els esbrinaments de la Policia, no era la primera vegada que els progenitors deixaven sol el menor durant el temps que transcorre entre que el seu pare se’n va a treballar, a les 12.00 hores, i la mare torna de la seua feina, a les 14.30 hores.