El presumpte maltractament a una gosseta rescatada diumenge, quan penjava del balcó d’un habitatge de la plaça d’Espanya de Bellreguard, no és un cas únic. Ahir, durant una inspecció de la Guàrdia Civil a aquest habitatge, es va trobar una altra gossa, en aquest cas un animal jove de la raça Bull Terrier, que romania tancada en un dels banys, en pèssimes condicions higièniques, sense aliment i, a més, amb evidents senyals d’haver rebut colps en la cara.

L’habitant d’aquesta casa, un jove de 31 anys, romania detingut a la caserna de la Guàrdia Civil d’Oliva quan va dir-los als agents que el van interrogar que, a més de la gosseta que va ser rescatada diumenge, com ja va informar ahir aquest periòdic, una altra gossa estava tancada en el bany. La Policia Local de Bellreguard no es va adonar de la seua existència quan, diumenge, es va veure obligada a derrocar la porta del pis per a poder rescatar l’animal que es trobava penjant del balcó i arrapant la paret per a intentar posar-se fora de perill.

Quan va tindre constància d’aquesta segona mascota, la Guàrdia Civil va avisar ahir l’Associació de Benestar Animal de Bellreguard, que, com va ocórrer diumenge, es va fer càrrec d’ella i la va traslladar primer al veterinari i després a les instal·lacions de la protectora d’Oliva, on està sent atesa. Tampoc en aquest cas es tem per la seua vida i es recuperarà de les ferides.

«Aquest pis ja sembla la casa dels horrors», assenyalava un membre de l’associació proanimalista, que també va indicar que hi ha indicis, per les declaracions dels veïns de la zona, que el jove detingut tenia més gossos i gats, que moltes vegades romanien amb signes d’abandó al balcó de l’habitatge. Sempre segons els seus testimoniatges, en diverses ocasions se li va recriminar que estiguera colpejant-los, la qual cosa evidenciaria que el maltractament als animals ve de lluny.

D’acord amb la instrucció que estan duent a terme els agents de la Guàrdia Civil, el jove podria ser acusat de diversos delictes de maltractament animal i s’espera que responga als interrogants sobre on estan les mascotes que els veïns van veure, perquè, com afigen des de les protectores, se sospita que hagen mort o hagen sigut abandonades. Benestar Animal de Bellreguard ha animat a denunciar sempre les actuacions d’aquesta classe.