Un veí de la Pobla del Duc ha denunciat davant del jutjat de guàrdia d’Ontinyent una presumpta estafa perpetrada durant mesos. Segons el seu testimoniatge, la telefonada d’una entitat financera fa unes dues setmanes per a reclamar-li el pagament d’un préstec que no havia contractat va fer saltar totes les alarmes i va acabar revelant que s’havien concedit al seu nom quasi una vintena de microcrèdits i préstecs contractats per Internet per un valor superior als 30.000 euros, sense que ell ho sabera.

Arran d’aquest descobriment i després de fer un repàs dels pagaments bancaris, l’home va descobrir que havia estat pagant quasi 2.000 euros mensuals durant els últims cinc mesos per l’amortització d’aquests crèdits, així que va optar per bloquejar primer el seu compte, que s’havia quedat a zero, anul·lar les targetes i, posteriorment, tancar-lo, amb l’objectiu d’evitar més problemes.

En aquests últims dies des que va descobrir el frau, aquest veí de la Pobla del Duc ha rebut 98 requeriments de pagament i, fins i tot, va descobrir que un dels préstecs havia utilitzat el seu cotxe com a aval, assegura. «Em van telefonar i em van preguntar que quant volia pel cotxe. Em vaig quedar molt sorprés, perquè no el tenia en venda. I resulta que ho havien fet suplantant la meua identitat», afirma.

Segons va reflectir en la denúncia presentada el 25 de novembre al jutjat, la presumpta autora d’aquests fets seria la seua exdona, acusació que ara investiga el Jutjat d’Instrucció número 1 d’Ontinyent. Segons l’actual parella del denunciant, la presumpta autora dels fets i el presumpte còmplice que l’hauria ajudada ja han sigut citats a declarar davant del jutge aquest mateix matí.

El modus operandi, segons la denúncia, era fer-se passar suposadament pel seu exmarit amb la presentació del DNI, de la seua nòmina en una administració municipal de la Safor i del seu número de compte bancari, fins i tot després que s’haguera signat el divorci entre tots dos, asseguren.

Amb aquesta informació, l’acusada «va tindre suficient» per a contractar un total de 19 préstecs, o aquesta és, almenys, la xifra que la víctima ha pogut confirmar fins al moment i per la qual ha presentat la denúncia.

«Et poden fotre la vida»

A més d’arribar al fons de l’assumpte i recuperar els diners perduts, que xifren en uns 10.000 euros, el principal motiu per a fer pública la denúncia és «que la gent sàpia que, amb unes poques dades personals en mans de la persona equivocada, et poden fotre la vida. És increïble la facilitat amb què pots obtindre crèdits de fins a 900 euros en Internet».

De moment, afirmen que ja han enviat una còpia de la denúncia a totes les entitats financeres i bancàries que van concedir els crèdits. «Ens han dit que amb això serà suficient perquè deixen de cobrar-nos. Això esperem...», explica la parella de l’home.