La direcció del PSOE ha notificat a Norberto Máñez, regidor a Chiva, l’expedient que se li ha obert per a la seua expulsió, després d’haver sigut detingut, el dijous de la setmana passada, per violència masclista. Ferraz va activar aquest protocol tan prompte com la direcció provincial va tindre coneixement dels fets, que van ser traslladats a Madrid.

Ara, Máñez disposa de tres dies per a presentar al·legacions, si així ho considera, als motius i als raonaments que motiven l’expulsió. El regidor socialista no reconeix els fets malgrat que va ser detingut i se li va practicar un judici ràpid pel qual se li va imposar una ordre d’allunyament i una pena de localització permanent. A més, tampoc ha abandonat els seus càrrecs institucionals, tal com el partit desitjava que fera després de conéixer els fets.

«Des del PSPV-PSOE condemnem enèrgicament tots els actes de violència de gènere i si aquests parteixen, presumptament, d’un membre del nostre partit, immediatament activem els protocols per a obrir-li un expedient d’expulsió», va assenyalar ahir la secretària general del PSPV provincial, Mercedes Caballero.

A més, Máñez estava al capdavant de l’agrupació local dels socialistes a Chiva. Hui es compleix una setmana des que es van conéixer els fets i encara no ha fet cap moviment per fer-se a un costat de la direcció del partit, per la qual cosa, dimarts, va ser l’executiva la que va presentar la dimissió en bloc. Aquesta acció va provocar el cessament immediat de Máñez com a secretari general.

Caballero va anunciar ahir que es formarà una gestora per a dirigir el partit els pròxims mesos fins que s’elegisca una nova direcció local. Encara no es coneixen els noms dels càrrecs socialistes que prendran les regnes del partit fins a les pròximes primàries.

La secretària provincial va agrair «la responsabilitat i la defensa dels valors contra la violència masclista» de tots els militants de Chiva després de veure la reacció que han tingut només conéixer els actes de Máñez. «Llance un missatge de tranquil·litat per a abordar amb serietat i responsabilitat el futur», va assenyalar Caballero.

De moment, i fins que no es tanque l’expedient, no s’ha notificat a l’Ajuntament de Chiva l’expulsió de Máñez. Si no renuncia ell a l’acta de regidor, anirà al grup dels no adscrits, ja que no comptarà amb el suport del seu partit. Una vegada acabe el termini de tres dies per a la seua defensa, la direcció federal decidirà.