«L’accident que va haver-hi dimarts a Sagunt en un encreuament entre un vehicle de la Policia Nacional i un cotxe podia haver acabat molt pitjor. Els agents anaven per una avinguda a tota velocitat a una emergència i, per a avançar, no van fer la volta a una rotonda, sinó que van travessar un tram de l’avinguda en direcció contrària, just enfront de l’entrada d’un col·legi on encara hi havia pares que acaben de deixar els seus fills. Un cotxe va arribar a l’encreuament, va mirar per a incorporar-se al costat esquerre i, com no venia ningú, es va clavar en l’avinguda just quan la Policia anava en direcció contrària; per això, xocaren».

Així s’expressava en declaracions a Levante-EMV una veïna que va ser testimoni d’aquest sinistre que va acabar amb dos policies nacionals ferits lleus, mentre que l’altre conductor no va arribar a requerir, en aquell moment, assistència mèdica, com va publicar aquest diari.

La dona no dubtava que els agents conduïen així per a atendre un servei urgent, però es preguntava «si de veritat hauria valgut la pena clavar-se en direcció contrària per aquesta rotonda, si després hi haguera hagut un accident en què arriba a morir algú». Aquesta testimoni destaca, a més, que en l’altre cotxe sinistrat «van saltar els dos ‘airbags’, la qual cosa evidencia que la Policia conduïa molt ràpidament, en ple nucli urbà, cap a les 15 hores».

Des de la Prefectura Superior de Policia van confirmar a aquest diari que, quan es va produir el sinistre, els agents portaven els llums rotatius posats, cosa que indica que anaven a un servei urgent. Així mateix, recorden que el Reglament de la circulació empara que els «vehicles prioritaris, en una emergència, puguen fer certes coses habitualment prohibides, sempre amb precaucions». Com ha confirmat aquest diari, l’article 67 d’aquest text insta a fer «un ús ponderat» d’aquest règim especial.

En qualsevol cas, des de la Prefectura asseguraven que la Policia Nacional «ha obert ‘una informació’» a nivell intern per a «veure exactament què va ocórrer» aquell dia, si bé recalquen que «s’intentava donar resposta a un avís urgent» i que els agents «som els primers als quals ens agrada conduir bé i no posar en perill la nostra pròpia integritat física, perquè tenim família i fills».