Els partits del Botànic, PSPV, Compromís i Unides Podem, van tombar ahir la proposta clau perquè Ciutadans se sume als pressupostos i sobre la qual Toni Cantó havia posat la línia roja per a sumar-se als pressupostos del Botànic.

Per a la formació liberal, la baixada d’impostos a les rendes de menys de 50.000 euros era crucial, encara que fonts pròximes a Cantó van assenyalar ahir que el canal de comunicació entre els equips de Cs i del Botànic que estan treballant en els pressupostos continua obert i encara confien a arribar a un acord abans de la votació definitiva dels comptes autonòmics prevista per al pròxim 23 de desembre. El Botànic considera que seria una irresponsabilitat imitar les polítiques fiscals d’Ayuso perquè això beneficiaria els rics.

Ciutadans hi votaria “no” després de tombar-li el Botànic l’esmena i tirar avant la pujada d’impostos a rendes altes, però Cantó ha dit aquesta setmana que el “no” al pressupost era l’opció més llunyana.

Mentrestant, la Llei d’acompanyament aprovada ahir en comissió recull les mesures fiscals del Botànic, com la pujada d’IRPF a trams de rendes de més de 120.000 euros, un impost a grans tenidors d’habitatges buits. A més, el Botànic ha acceptat algunes esmenes presentades pel PP relatives a la protecció de persones LGTBI en delictes d’odi, la participació de la Policia Local en qüestions de violència de gènere i l’ampliació de bonificacions a vaixells electrificats en ports del Consell.