Diumenges de carretera i manta. Les carreteres de la Marina Alta bullen. Amb el toc de queda, ja no costa matinar. I els matins dels diumenges són d’excursions a la muntanya i de devorar quilòmetres per les carreteres que serpentegen l’interior de la comarca. Als moters i escamots de ciclistes, s’uneixen ara els aficionats als cotxes d’època i de pel·lícula. També s’hi veuen cada vegada més carros. Però els cotxers que van en el pescant de carruatges i calesses es desvien quan poden als camins rurals. Escapen del frenesí de la carretera.

Aquest diumenge, en un bar de Pedreguer que hi ha al costat de l’N-332 i que és punt de trobada de moters, es va poder veure un vehicle molt particular. Era el cotxe del xèrif. El toc americà no desentona en carreteres per les quals cada vegada transiten més moters que piloten Harley-Davidson.

Els dissabtes cal aquedar-se abans de la mitjanit. Queda el matí del diumenge per a tirar-se al carrer (a la carretera, més prompte). Rugeixen els motors. Les muntanyes s’omplin d’excursionistes. El ciclisme ja està a l’abast de tots amb les bicis elèctriques. Sorprén un cotxe de xèrif que sembla eixit d’un episodi de Canción triste de Hill Street. La pandèmia també ha canviat l’oci dels caps de setmana.