L’Ajuntament de Llíria iniciarà, en els pròxims dies, les actuacions de regeneració del parc de Sant Vicent, un projecte que suposarà una inversió de 122.100 euros.

Per aquest motiu, la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha informat que “es limitarà l’accés de manera gradual a les àrees del parc on es facen els treballs, per a evitar molèsties als visitants i crear un entorn segur de treball”.

Seguint el que s’estableix en el Pla de seguretat i salut, cada zona es delimitarà abans d’iniciar els treballs i, una vegada acaben, s’hi tornarà a permetre l’accés i es repetirà el procediment en l’àrea següent.

Per això, l’Ajuntament recorda als usuaris que, en tot moment, s’han de respectar els recintes delimitats i els senyals, així com les instruccions dels operaris.

Aquesta actuació, amb un termini d’execució previst de sis mesos, intervindrà sobre els oms més afectats per grafiosi, que seran substituïts per varietats resistents, i, al seu torn, es tractaran els exemplars sans o poc afectats per tal de preservar-los.

També es farà una aclarida en la zona de la pineda, on es retiraran els exemplars menys vigorosos o malalts per a deixar espai perquè cresquen els millors, fet que permetrà el desenvolupament sa i natural de la massa arbòria.

La regeneració inclou la revegetació de la ribera del llac, amb la creació de bancals naturals que evitaran la pèrdua de sòl, amb arbratge de ribera així com arbustos autòctons amb fruits que ajudaran a atraure la fauna silvestre.

A més d’aquestes actuacions ambientals, el projecte preveu la creació d’un parc de cal·listènia i la remodelació del parc infantil, així com la reconstrucció de diversos murs del canal.