La ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, ha assegurat aquest dimarts que el Govern no té cap notícia que el rei emèrit Joan Carles I s’estiga plantejant viatjar a Espanya per a passar el Nadal. “Absolutament cap notícia, almenys jo no en tinc”, ha dit la titular d’Exteriors en una entrevista en la Cadena Ser a la pregunta de si l’executiu tenia constància que Joan Carles I planejara tornar a Espanya per Nadal.

La ministra ha respost així sobre un possible retorn de Joan Carles I, després de les informacions que, en els últims dies, han avançat la decisió del rei emèrit de presentar una declaració voluntària per a regularitzar la seua situació fiscal davant de l’Agència Tributària.

Segons el diari El País, el rei Joan Carles vol regularitzar més de 500.000 euros procedents de fons opacs suposadament gastats en tres exercicis diferents, entre 2016 i 2018, quan ja no estava protegit per la inviolabilitat. Pel que sembla, i segons aquest periòdic, l’equip jurídic de Joan Carles es va reunir amb responsables d’Hisenda per a traslladar-los una proposta de regularització fiscal dels fons aliens, procedents de l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, amic de l’emèrit.

També aquest dimarts, El Confidencial publica una informació en la qual assegura que els nets del rei van usar les targetes ‘black’ per a abonar desplaçaments en Uber, compres a El Corte Inglés i classes de piano. Segons aquest digital, “Froilà i Victòria Frederica van ser els que més van recórrer a aquesta línia de finançament”.

El rei emèrit, que va eixir d’Espanya l’agost passat i resideix des d’aleshores als Emirats Àrabs Units, com a hoste del xeic Mohamed Bin Zayed, està pendent que el fiscal Juan Ignacio Campos, que dirigeix les tres investigacions obertes pel Ministeri Públic sobre les seues activitats financeres, arxive les investigacions o hi presente una querella.