Els locals d’oci nocturn de la Comunitat Valenciana poden reobrir, des d’aquest dimecres, com a hostaleria i per a realitzar activitats “compatibles amb la seua llicència o autorització”, després de la recent publicació en el DOGV de la resolució que avala aquesta mesura. Els pubs podran obrir des de les 12.00 hores i les discoteques, des de les 17.00 hores, i tots dos hauran de tancar a mitjanit, respectant el toc de queda.

Per a això, se sol·licitarà als propietaris d’aquests establiments que acrediten, mitjançant la presentació d’una declaració responsable davant de l’Ajuntament corresponent, que les pistes de ball estaran ocupades per taules i cadires, que es respectaran els aforaments i les distàncies que estableix la normativa sanitària vigent a causa de la crisi del coronavirus, i que els clients hauran d’estar asseguts quan estiguen consumint.

Acord amb l’oci nocturn de València, Alacant i Castelló

La publicació per a aquest dimecres va acordar-se en l’última reunió que mantingueren representants del sector i de la Generalitat Valenciana, els quals s’havien reunit diverses vegades en les últimes setmanes també per a acordar un paquet d’ajudes directes a aquests establiments.

Des de FOTUR s’han mostrat “molt satisfets” amb “el treball i el resultat que s’ha obtingut” en aquestes negociacions amb els departaments de Sanitat, Turisme i Emergències. Així mateix, la patronal sol·licita al col·lectiu que siguen “més diligents que mai” i que “complisquen totes i cada una de les mesures sanitàries”, per a la qual cosa consideren que es troben “preparats”.