El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’obertura d’un procés de participació obert per a consensuar, amb els professionals i la societat, la reforma de l’atenció primària, la qual cosa permetrà “revigoritzar-la” i dotar-la amb el “màxim de mitjans possibles”. Així ho va assegurar després de reunir-se amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i amb la comissionada per a la Transformació de l’Atenció Primària, María José Lloria, per a analitzar la situació d’aquest nivell assistencial a la Comunitat Valenciana.

Puig ha assegurat que “estem en un procés de reflexió i de treball conjunt amb tots els professionals d’aquest àmbit, amb l’objectiu de millorar el que considerem que és un pilar fonamental de la sanitat pública valenciana”.

En aquest sentit, el president ha explicat que la comissionada per a la Transformació de l’Atenció Primària està visitant tots els departaments de salut i escoltant els experts de les diferents àrees sanitàries per a conéixer de primera mà quines són les principals necessitats.

Quant a la vacunació contra la COVID-19, Ximo Puig ha assegurat que el sistema sanitari està preparat, ja que ha donat mostres d’això en la campanya de vacunació contra la grip. No obstant això, el president ha indicat que “si resulta necessari, es dotarà el sistema amb els reforços corresponents”.

Així mateix, ha recordat que, durant la primera fase, es vacunaran les persones vinculades directament al sector sanitari, sociosanitari, a més de residents i persones més vulnerables, “amb la qual cosa es tracta de garantir el manteniment de l’assistència sanitària en els pròxims mesos”.

No obstant això, el president ha instat a ser prudents, ja que, segons ha assenyalat, “encara passaran molts mesos fins que s’aconseguisca la immunització que produeixen les vacunes i se supere la pandèmia”.