Crits, baralles, intervencions policials, talls de carrers, detinguts. Tots aquests són ingredients del problema que viuen els veïns del carrer Gayano Lluch, pròxims a un local d’oci al voltant del qual es produeixen batusses quasi tots els diumenges. L’última d’aquestes, que va produir-se el passat dia 6, va obligar a intervindre-hi una desena de vehicles policials i va acabar amb cinc detinguts i un ferit greu.

Per als veïns d’aquesta zona de Torrefiel, la situació comença a ser insostenible. Asseguren que estan farts d’aquesta classe d’incidents i lamenten que la situació continue igual, malgrat el risc que algun dia hi haja alguna desgràcia.

I la situació no és per a menys. Segons ha pogut saber aquest periòdic, diumenge passat a la nit es va produir, en aquest local, una forta baralla en la qual van participar unes 50 persones. La situació va arribar a tal punt que va caldre la presència de deu vehicles patrulla de la Policia Nacional i de la Policia Local, que finalment van detindre cinc de les persones implicades. També hi va haver un ferit greu que va ser evacuat en ambulància.

La intervenció policial va ser ovacionada pels veïns des dels balcons, en els quals es van poder sentir missatges contra el local que, segons ells, genera tots els problemes. De fet, asseguren que aquesta situació es repeteix quasi tots els diumenges amb resultats similars. És freqüent, diuen, que haja de vindre la Policia i haja de tallar el carrer per a calmar la situació i identificar les persones que participen en aquestes baralles.

La Policia intervé en una batussa a Torrefiel amb quatre detinguts

En l’última baralla hi hagué unes 50 persones i va caldre la presència de 10 cotxes patrulla

Exigeixen, per això, una intervenció policial més contundent i el tancament directe del local, ja que només d’aquesta manera es podria acabar amb el problema. Asseguren que, en l’última intervenció, la Policia va haver de fer trets a l’aire per a controlar la situació, encara que aquest extrem no ha pogut ser confirmat per fonts oficials.

Per la seua banda, Rafael Medina, president de l’Associació de Veïns de Torrefiel, va dir que el problema d’aquest local s’ha comunitat en diverses ocasions a la Policia per tal que augmente la vigilància i tinga controlada la situació.

Assegura, en qualsevol cas, que és un problema molt puntual del barri, que va qualificar de tranquil. La pandèmia, assegura Medina, ha tingut llums i ombres en aquest sentit. Creu que ha baixat la presència policial a causa de les exigències del coronavirus i hi troba a faltar la policia del barri. «Els cotxes patrulla hi passen, però des dels cotxes no es percep la situació com al carrer», assegura.

Per contra, creu que les mesures contra la COVID-19, concretament el toc de queda, ha acabat quasi completament amb el problemàtic botellón que es formava al costat de la ronda Nord. «Ara hi ha xicotets microbotellons, però ja no tenim el problema que hi havia adés», assegura Medina.

El president dels veïns demana, per tant, que se solucione el problema de Gayano Lluch, que, al seu judici, ha repuntat en els últims mesos.