Segueix oberta la causa d’homicidi per la mort de José Joaquín O. M, el veí de Llíber de 44 anys que va rebre tres trets i va morir quan va ingressar, per segona vegada, a l’hospital de Dénia, de la peritonitis que li va causar el tret a l’abdomen (els altres dos els tenia a les cames). Ara, però, a aquesta investigació se n’afegeix una altra, la d’una presumpta negligència dels metges de l’hospital de Marina Salud de Dénia que, en el primer ingrés, no li van detectar al tirotejat el tret a l’abdomen. Dos metges declararan hui davant de la mateixa jutgessa que instrueix la causa d’homicidi.

Aquesta magistrada va decretar, el passat 27 de novembre, l’ingrés en presó provisional de Juan Francisco R. S., de 48 anys i veí de Benissa, el sospitós d’haver-li disparat a José Joaquín. L’acusat va afirmar que el veí de Llíber havia acudit al seu habitatge, en una partida rural de Benissa, en la qual es trobava també Nadine K., de 35 anys i exparella del mort. Aquesta va reconéixer que havien renyit, però va negar que ell fora l’autor dels trets. Mentrestant, la dona, que va quedar en llibertat provisional, va dir que ella es va amagar i que li tenia molta por a José Joaquín.

Hores després, una ambulància va acudir a la casa a Llíber d’aquest últim i el va portar a l’hospital. Allí va balbucejar que ell mateix s’havia disparat amb una escopeta a les cames. Va afirmar que li feia molt de mal l’estómac, però no va mostrar el tret a l’abdomen. Els metges no li’l van detectar i, després de passar la nit a l’hospital, li van donar l’alta. L’endemà, una familiar va portar José Joaquín de nou al centre sanitari. El tret a l’abdomen li havia causat una peritonitis. Finalment, va morir a l’hospital.