La portaveu del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha informat que el Consell ha oferit al Govern d’Espanya 120 places per a acollir persones migrants procedents de Canàries, però ha deixat clar que els trasllats que ja s’han produït a la Comunitat Valenciana per mitjà dels aeroports no responen a aquesta oferta, perquè no s’han fet de manera organitzada, tal com s’havia negociat amb el Govern.

Oltra ha indicat que l’arribada que ja s’ha produït s’ha fet al marge de la comunicació amb el Govern central i ha assegurat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat al Govern que garantisca el tancament perimetral per a tothom, inclosos els migrants: “Si no es pot vindre amb cotxe, tampoc amb avió”, ha dit. Una prohibició que, ha precisat, val per a totes les persones, no només les migrants.

La vicepresidenta ha assegurat que només es pot vulnerar el tancament perimetral amb trasllats organitzats i ha precisat que, quan això ocórrega, el Consell es compromet a donar atenció sanitària i educativa a aquestes persones. Segons ha indicat, un dels requisits exigits és que els migrants arriben a la Comunitat amb la realització prèvia d’una prova PCR negativa per coronavirus.

Oltra ha insistit a desmarcar-se dels vols que ja s’han efectuat i, sobre la sospita que darrere d’aquests trasllats hi haja màfies, ha insistit que aquestes investigacions policials corresponen al Govern central.

Oltra ha carregat contra el PP per les seues manifestacions sobre aquest assumpte i ha alertat sobre aquesta mena de discursos pròxims a la ultradreta.

“Ningú es tira a la mar en una corfa d’anou, si no està fugint de mutilacions genitals, tortura, segrest o qualsevol altra classe de calamitat que no podem ni imaginar”, ha dit per a defensar la política “solidària” i d’acolliment de l’executiu actual.