Un home de nacionalitat equatoriana i veí de Benicarló es va asseure ahir en el banquet de l’Audiència Provincial de Castelló per a enfrontar-se a una pena de 15 anys de presó per presumptes abusos sexuals comesos contra la seua pròpia germana, menor d’edat.

La xiqueta va declarar a l’altra banda d’un paravent i, amb la veu tremolosa, va recordar com el seu germà —per part de mare— li feia presumptes tocaments des de molt jove. Va afirmar que, quan ella va complir 14 anys, l’acusat “va anar més lluny” i li va fer xantatge perquè mantingueren relacions sexuals completes.

L’afectada va explicar, durant la seua declaració, que una nit, després d’eixir amb les seues amigues, va arribar a casa baix els efectes de l’alcohol i la marihuana. “L’endemà, em vaig alçar amb un dolor molt fort al ventre i no recordava res. Quan li vaig preguntar què havia passat, em va ensenyar un vídeo en què es veia com abusava de mi. Després m’amenaçava de contar a la meua família el que havia passat. Jo hi accedia per por al que ell volia”, va relatar la víctima en resposta a preguntes del fiscal i el tribunal.

La xiqueta va reconéixer que s’amagava del seu germà i intentava escapar-se per a evitar els presumptes abusos. Finalment, va confessar els fets a una amiga.

L’acusat, en canvi, va negar rotundament qualsevol classe de tocament a la menor. “La tractava com qualsevol germà. No sé ni com és capaç de dir això”, va assegurar durant el seu interrogatori. Així mateix, va acusar el seu padrastre —marit de la seua mare i pare dels seus dos germans— d’haver influït en la versió de la xiqueta i assegura que la relació entre ambdós era tan dolenta que havien arribat, fins i tot, a les mans.

La mare del presumpte agressor i de la víctima també va declarar com a testimoni. Entre llàgrimes, va dir: “Açò és un fet molt dolorós, perquè són els meus fills els dos. No podia imaginar el que passava a la meua casa”. La dona va revelar que el seu fill era problemàtic, que tenia “males companyies” i “feia escàndol”. El jove va arribar a tindre una mesura de localització permanent en el domicili, que li va impedir eixir durant 40 dies.

L’amiga de la xiqueta, a qui aquesta va confessar els presumptes abusos, va revelar als magistrats que l’afectada “tenia molta por, perquè no sabia on podia arribar el vídeo sexual que el germà havia gravat” i va afirmar que la víctima sentia que ella en tenia la culpa.

El director de l’institut al qual acudia la xiqueta i l’orientadora van recordar com van posar en marxa el protocol quan van assabentar-se del cas i un guàrdia civil va recordar que la menor havia fet una declaració “coherent” i que tenia “sentiment de culpabilitat”.