Encara que només siga per extrapolació, la celebració més o menys plena de les Falles al març, per si hi havia algun dubte, ha patit un altre revés després que l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, haja comunicat que “no es donen les condicions per a celebrar la Feria de Abril en 2021”, que, d’aquesta manera, queda suspesa.

A partir d’ara, el Govern municipal i representants dels grups polítics iniciaran reunions amb els sectors més afectats econòmicament per aquesta suspensió per segon any consecutiu, per a analitzar “com establir mesures que hi puguen servir de suport”.

En una nota informativa, es detalla que, durant la reunió amb la consejería andalusa de Salut es va avaluar la projecció quant a les xifres de seroprevalença durant l’any 2021 davant de l’inici imminent de la campanya de vacunació. Es calcula que, a l’abril, hi hauria un índex d’immunitat del 30 %, “encara lluny de les xifres necessàries per a poder estimar l’existència d’una immunitat de grup en les dates de les festes de la primavera. Amb aquesta previsió, no es donen les condicions perquè Sevilla celebre un esdeveniment com la Feria de Abril al Real, amb grans concentracions i la impossibilitat de mantindre totes les mesures de seguretat. Per tant, dins de les competències municipals, el Govern de la ciutat ha decidit suspendre’l”.

Les Falles, mentrestant, continuen les negociacions per a establir, teòricament a partir de 2021, un calendari més o menys definitiu.

Es compta no amb la suspensió de la festa, sinó amb l’ajornament a la primavera, quan aquestes taxes d’immunitat ho permeten. Es parteix de la base que les falles no es plantaran i es cremaran al març, però sí que podria fer-se dins d’aquesta forqueta, i deixar per a després de l’estiu els actes multitudinaris, com les revetles. Al març, en tot cas, se celebrarien aquells actes la celebració dels quals es considere assumible a criteri de la Conselleria de Sanitat.