Un home de 42 anys va confessar ahir, en un judici que va mantindre’s a l’Audiència Provincial de València, haver violat la filla de la seua parella, de 20 anys i amb una discapacitat del 75 %, l’abril de 2019, en una zona agrícola i aïllada d’un municipi de la Ribera. A més, el violador confés, que ha acceptat una pena de tretze anys de presó, va admetre haver agredit la mare de la jove i haver-la amenaçada de “matar-la a ella i a la subnormal de la seua filla” —expressió despectiva que ell mateix va utilitzar— si s’atrevia a denunciar-lo.

La brutal agressió sexual, en què l’agressor li va causar lesions a la seua víctima després de tirar-la a terra i immobilitzar-la, es va produir el 7 d’abril de 2019. L’acusat va aprofitar que havia eixit a passejar les gosses amb la jove, que el considerava un pare, per a violar-la quan estaven allunyats de la casa, que es troba en una partida rural d’un municipi de la Ribera que aquest periòdic no revela per a protegir l’anonimat de la víctima —igual que pixela el rostre de l’acusat pel mateix motiu—. Posteriorment, quan van tornar al domicili i la mare de l’agredida es va adonar que la seua parella havia violat la seua filla, aquest la va colpejar i la va amenaçar de mort perquè no el denunciara.

La Fiscalia sol·licitava inicialment 17 anys de presó, però atés que ha reconegut els fets, la pena s’ha rebaixat a 13 anys per l’agressió sexual i a 120 dies de treballs per les amenaces i els maltractaments.