La firma de Xàtiva dedicada a les cerveses artesana Los Cervecéuticos ha llançat un altre dels seus homenatges. La nova La Felipà és una cervesa que recupera la figura del rei Felip V, penjat cap a baix al museu de Xàtiva com a càstig per haver decretat l’incendi de la ciutat en 1707. L’homenatge, lògicament, no és al Borbó sinó al poble socarrat que va saber sobreposar-se a aquella atrocitat, expliquen des de la marca amb seu a la capital de la Costera. I serveix com a invitació a l’optimisme perquè, contra la pandèmia actual, també hi haja una actitud de recuperació , segons diuen.

«Aquesta vegada, l’homenatge a Xàtiva i a la Costera el fem amb el record d’un any fatídic, el 1707, any que va marcar a foc el caràcter com a poble; i d’un altre any fatídic, el 2020. I ho fem de la mà d’una representació d’un dels sectors més tocats durant la pandèmia, l’hostaleria», expliquen des de Los Cervecéuticos. Segons la firma que dirigeix José Vicente Jordán, la nova cervesa «és una IPA [mètode cerveser tradicional] espectacular, que destaca per l’exuberància, l’aroma i el sabor», segons ha afegit el productor.

«El nom de la cervesa en qüestió, La Felipà, fa un joc de paraules amb el nom del rei i amb la IPA, precisament». «Volem que tinga un simbolisme: Felip V ens va cremar i nosaltres, a més de pegar-li la volta, ara també l’ofeguem», fan broma.

La nova La Felipà.

La nova La Felipà.

Jordán situa tota aquesta sèrie d’homenatges i de sèries limitades de cervesa en el moment actual. «En un moment clau de la lluita contra la pandèmia, hem de ser capaços d’agafar forces. Considerem que no hi sobren missatges positius i els que hi ha són sempre benvinguts. Més si cap en vespres del Nadal i de l’arribada de l’any nou», indica. «Per això, ens ha semblat oportú recordar la resistència que hi van oposar els nostres avantpassats i com van renàixer de les cendres. I aquesta crisi d’ara és el millor exemple possible per a adonar-nos del que som capaços de fer com a poble unit». A més, el missatge positiu per a aquestes vanitats es completa amb l’eslògan «Li pegarem la volta!». Evidentment, no a Felip V, sinó a la crisi del coronavirus», conclou.

La nova gamma de cerveses de la firma de Xàtiva ja ha iniciat la distribució pels canals habituals de què disposa, tant a Xàtiva com als voltants.

Cervesa de caqui en homenatge a la comarca de la Ribera

Los Cervecéuticos té dues línies: Beauty i la gamma local Edicions valencianes. Dins d’aquesta última, acaba de comercialitzar fa poc una cervesa de caqui com a tribut a la Ribera, tal com va avançar fa unes setmanes aquest diari. La cervesa de caqui de Los Cervecéuticos utilitza el caqui de la Ribera «tractat amb una tècnica natural mil·lenària japonesa que hui dia ja es treballa a la Ribera», expliquen. «El producte que s’ha obtingut és un caqui confitat naturalment i molt suau. Això és el que aporta la suavitat i l’amabilitat a aquesta IPA, apta per a tothom», indica la firma de Xàtiva.