La Policia Nacional no va estendre acta de sanció al col·legi major Galileo Galilei de València la matinada del passat dissabte perquè, quan va arribar al centre, els joves allí concentrats ja s’estaven retirant a les seues habitacions i només hi havia grups de 3 a 5 persones amb mascaretes.

Així consta en l’informe que el Cos Nacional de Policia ha remés a la Conselleria de Justícia, segons ha assegurat aquest matí a Orihuela (Alacant) la consellera Gabriela Bravo, que ha destacat la “bona actuació” del responsable del col·legi major per telefonar a la Policia i ha animat a “denunciar” conductes que infringisquen les normes anti-COVID.

“La Policia no ha constatat en l’informe fets que pogueren ser objecte de sanció”, ha indicat Bravo, que ha recordat que aquest centre té obert un expedient sancionador perquè els responsables “no van adoptar ni van actuar de la manera que se’ls exigia” en relació amb la festa il·legal que es va celebrar a l’octubre i va obligar a suspendre les classes presencials a la Universitat Politècnica de València.

Bravo ha indicat que, segons consta en l’informe policial, es va rebre una telefonada d’Emergències 112 d’un responsable del Galileo Galilei en la qual manifestava que hi havia més de cent persones concentrades en els llocs comuns de l’edifici.

El responsable assenyalava que, a més de no mantindre la distància interpersonal, no portaven mascaretes i, per tant, reclamava la presència policial.

Uns quinze o vint minuts després, agents de la Policia Nacional es van personar al centre i, segons consta en l’informe, quan hi van arribar, “la gent ja s’estava dispersant, s’estava retirant a les seues habitacions i van observar grups de 3 a 5 persones que sí que portaven mascareta en aquell moment i, per tant, no els van obrir cap expedient sancionador”.

“El que pensem que va passar és que, com que es tractava d’una concentració gran de gent, van requerir els residents perquè se n’anaren (a les seues habitacions) però, en un primer moment, no els van fer cas. Finalment, però, en veure la presència policial, es van dispersar ràpidament”, ha indicat la consellera.

Segons Bravo, la Policia Nacional “ens ha comunicat que no van obrir cap expedient perquè quan hi arribaren, tots se n’estaven anant a les seues habitacions i el grup més xicotet que es va quedar allí i que es va dispersar quan li ho va requerir la Policia, portaven tots mascareta i se n’anaven a les seues habitacions”.

Segons la consellera, “ací el que importa és destacar la bona actuació del responsable del Galileo Galilei”, que va requerir la presència policial perquè estava veient que hi havia unes 100 persones que no mantenien la distància interpersonal i no usaven mascareta. Per tant, ha actuat correctament”. A l’arribada dels agents, però, els joves concentrats es van dispersar ràpidament ells mateixos, “la Policia no hi va veure fets i no va fer constar en l’informe fets que pogueren ser objecte de sanció”.