Una empresa valenciana ha desenvolupat un teixit ecològic amb biocides estàtics per a mascaretes que mata activament el coronavirus i qualsevol virus amb una eficàcia del 99 %. Les seues propietats romanen inalterables després de més de 100 rentades, segons han informat fonts de la companyia.

Es tracta d’Ecodry, un tèxtil intel·ligent que té la capacitat de matar la COVID-19 per contacte, amb la qual cosa prevé el creixement de microorganismes nocius que es formen per la humitat i la temperatura en l’interior de la mascareta, garanteix la prevenció i evita haver de rebutjar-les al cap de poques hores.

Ecodry és el primer teixit ecològic de fabricació i confecció espanyola que desinhibeix activament qualsevol virus, inclòs el coronavirus i totes les soques, amb un grau d’eficàcia del 99 %, i ha sigut desenvolupat per la divisió d’R+D del grup empresarial Atenzza d’Ontinyent.

L’acció dels biocides estàtics sobre el virus COVID-19 és bàsicament una cadena de gens reproduïbles, continguts en un embolcall de lípids (forma científica d’anomenar el “greix”). Els seus inhibidors tèxtils actius dissolen aquest greix, deixen el virus sense embolcall i el desfan.

D’aquesta manera, quan el virus entra en contacte amb el teixit de la mascareta Ecodry, comença un procés químic que fa que el 99 % de la càrrega viral desaparega en menys de dues hores i, a més de matar la COVID-19 i les soques d’aquest, eliminen fongs, bacteris i altres virus.

Una mascareta intel·ligent que mata la COVID-19 i no provoca al·lèrgies

Si bé aquests productes biocides ja es coneixien, la gran revolució de la tecnologia Ecodry enfront d’altres marques és que, per mitjà de nanotecnologia, és capaç de fixar-los a la fibra d’una manera efectiva, amb la qual cosa s’aconsegueix que actuen exclusivament sobre la mascareta i s’evita la migració d’aquests i qualsevol problema o al·lèrgia pel contacte amb la pell, segons les mateixes fonts.

Una empresa valenciana desenvolupa una mascareta que mata el coronavirus. M. Á. Montesinos

Se n’ha testat l’efectivitat en laboratori i s’ha certificat que les propietats romanen inalterables després de 100 rentades consecutives a 60 graus.

Les mascaretes Ecodry són de cotó orgànic al 70 %, compleixen tots els requisits de seguretat i, fins i tot, superen les FFP2 en filtració bacteriana i respiració. Són hidròfugues, transpirables, impermeables, llavables i no contenen additius químics. A més, estan especialment indicades per a esportistes.

Aquestes mascaretes poden utilitzar-se durant llargs períodes de temps, amb comoditat i sense riscos, i han superat totes les proves clíniques i científiques. Han obtingut, a més, la certificació europea CWA17553:2020, superior a la UNE0065, i estan disponibles en totes les talles i amb diferents dissenys, segons indiquen.