Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, i Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, han signat un conveni per a la promoció turística de la ciutat i han avançat les línies de treball per a 2021. García i Colomer asseguren que “no hi ha una crisi del sector turístic a la ciutat, sinó una crisi sanitària”.

Visit València i Turisme Comunitat Valenciana han signat un conveni que permetrà destinar 675.000 euros a la promoció turística de la ciutat en el 2021, un increment del 350 % des que va començar la col·laboració entre les dues institucions. “L’increment progressiu d’aquesta partida ens demostra que, treballant conjuntament, podem fer més eficients els recursos públics”, ha afirmat el regidor i president de Visit València, Emiliano García.

“El pròxim exercici serà clau per a la recuperació del sector turístic i per a reprendre progressivament l’activitat”, ha afirmat Emiliano García. Així, el conveni per al 2021 s’orienta en l’acció promocional en mercats, el reforçament de valors com la cultura, la gastronomia o l’esport i la contribució en la captació de turistes.

Emiliano García i Francesc Colomer han coincidit que no estem davant d’una crisi turística ni de model, perquè el turisme a la ciutat de València creixia a un ritme del 18 % abans de la pandèmia. Per això, segons el secretari autonòmic, “2021 serà un temps de resistència, prudència i recuperació gradual, raó per la qual és probable que l’activitat turística revisca quan la situació sanitària ho permeta”. Francesc Colomer ha afirmat que “el turisme viu de la mobilitat, el contacte, l’intercanvi i totes les coses que s’han restringit”. Per això, “tenim l’esperança que la situació millore en 2021”.

El regidor de Turisme ha anunciat que, en 2021, Visit València treballarà el turisme sobre el pilar de la transició energètica i la transformació digital. Així, un dels objectius serà aconseguir que València siga una destinació neutra en carboni en 2025. García ha destacat que “en aquest context, més que mai, es fa patent la necessària coordinació entre administracions per a fer front als reptes del sector”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que ha sigut un any difícil per a tots per la necessitat de reaccionar i d’adaptar la nostra estratègia”. Segons Colomer, “en les dificultats és quan més hem d’estar junts i reforçar aquest model de col·laboració, perquè València aporta molt a la Comunitat Valenciana. En aquests anys, la ciutat ha fet un salt qualitatiu en posicionament, qualitat, cultura o gastronomia, sempre amb una millora permanent”.