El conseller de Política Territorial, Arcadi España, va defensar ahir les mesures de pacificació del trànsit que s’han dut a terme a la CV-500, la carretera que uneix la capital amb els municipis de l’entorn del llac de l’Albufera i el Parc Natural de la Devesa. «No es pot demanar una autovia de quatre carrils en un parc», va destacar el conseller davant de les crítiques que han rebut les mesures de limitació de velocitat que s’han aplicat en aquesta carretera, després de la visita a la platja de l’Arbre del Gos que va fer amb la regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

El conseller España va apostar pels mitjans de transport sostenibles, com la bicicleta, per al parc i va valorar el projecte de l’Ajuntament i el Port de València per a millorar el carril-bici que uneix Natzaret amb la Devesa. Sobre el projecte de la seua conselleria per a reconvertir l’autopista del Saler en un bulevard, va apuntar que el projecte «està damunt de la taula», però que encara «no està madur». La prioritat ara, va dir, és el transport metropolità.

Sandra Gómez, per la seua banda, va destacar que amb la posada a punt de les obres del passeig marítim bla i sostenible de l’Arbre del Gos, «per fi els veïns i les veïnes disposen d’uns itineraris segurs de mobilitat sostenible per a vianants».