“El llenguatge amenaçador i els missatges catastrofistes que ha llançat la Generalitat han suposat una maçada per a un sector, el de l’oci, l’hostaleria i els espectacles, exhaust per la pandèmia però, sobretot, pel maltractament que ha rebut per part de l’Administració” i, en concret, del Consell, que “s’ha carregat la nit de Cap d’Any”, ha assenyalat el sector de l’oci nocturn.

En una nota divulgada hui, l’Assemblea Acampada Locals d’Oci assenyala que “una vegada més, la resposta de l’Administració davant de les dolentes dades sanitàries és criminalitzar un sector de l’economia i estigmatitzar una activitat professional com és la dels discjòqueis, de manera absurda i inqualificable”.

L’Assemblea es queixa de rebre “acusacions absolutament desproporcionades que pretenen servir de cortina de fum a un problema sanitari que, una vegada i una altra, focalitza les seues crítiques i les seues retallades sobre un sector de l’economia absolutament compromés amb la lluita contra la malaltia i rigorós a l’hora d’implementar les mesures de prevenció”.

“Després de quasi 10 mesos tancats a la Comunitat Valenciana i quan esperàvem amb il·lusió una vesprada en la qual poder reactivar l’activitat dels nostres establiments, el discurs catastrofista del president de la Generalitat i el desplegament policial i inquisitorial establit entorn del sector de l’oci i l’hostaleria ha aniquilat qualsevol possibilitat d’activitat econòmica, de tal manera que el balanç de la tardevieja ha sigut absolutament nefast, com a conseqüència de les milers d’anul·lacions de reserves que es van produir després de la intervenció de dimecres del president de la Generalitat”.

“Ni tan sols els 500 locals que es preveia que pogueren obrir van desenvolupar finalment la seua activitat davant de les pèssimes expectatives econòmiques, l’absència de públic i la pressió policial. Si les pèrdues durant el Nadal ja ascendien a quasi 100 milions d’euros, només la nit de Cap d’Any, el sector ha deixat de facturar 40 milions d’euros que hagueren tingut un valor transcendental per a la supervivència del sector, tenint en compte que el 70 % de les empreses estan a la vora de la fallida”, diu la nota també.

“Mentrestant, les desenes de milers de pisos de lloguer, habitatges turístics, xalets i cases rurals han estat plenament ocupats, desenvolupant, sense control, desenes de milers de festes de nit de Cap d’Any per a aquells ciutadans que ja no aguanten més les mesures restrictives i de difícil explicació i comprensió”, afig.

12

Una ‘tardevieja’ més assossegada Levante-EMV

Intervenció policial desproporcionada

“El dispositiu d’intervenció policial i de les forces de seguretat ha sigut absolutament desproporcionat, tenint en compte que els carrers estaven absolutament deserts. I, pràcticament, no hi ha hagut cap activitat”, diu també.

“Sense voler criticar l’actuació dels agents, que són funcionaris que desenvolupen les missions que se li encomanen, les actuacions sobre el públic i els establiments que de manera heroica s’han atrevit a obrir poden qualificar-se d’autèntic assetjament. Amb cordons policials, closos perimetrals i utilització de drons per a perseguir i multar qualsevol actuació al límit del sentit comú”.

“Paradoxalment, el balanç que les administracions municipals i autonòmica ofereixen en els mitjans de comunicació a penes fa esment a les milers de festes en cases privades, xalets i habitatges turístics que han tingut lloc durant tota la matinada”.

“Tenint tot açò en compte, l’Assemblea de l’Acampada de l’Oci Nocturn de la Comunitat Valenciana reclama la reactivació d’una taula de treball que permeta analitzar pas per pas les decisions higienicosanitàries que afecten el sector de l’oci i els espectacles. Si les conseqüències de la pandèmia són greus, les actuacions improvisades acaben generant conseqüències crítiques per a un sector a la vora de la ruïna”.

“No hi ha manera d’aconseguir la mínima planificació en la presa de decisions de l’Administració, sense que s’haja resolt encara la posada en marxa d’un pla d’ajudes econòmiques directes per a les pimes d’aquest sector”, conclou.