Un total de 52 municipis valencians segueixen sense haver tingut cap contagi de coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Representen al voltant del 10 % de la Comunitat Valenciana (542) i cap d’aquestes localitats supera els 600 habitants. Així s’extrau de les dades que publica la Generalitat, en les quals s’observa com aquesta xifra ha descendit des dels 182 pobles als quals el coronavirus no havia arribat quan es van començar a publicar, a finals de maig.

En aquests primers dies de gener ja han caigut de la llista cinc poblacions, ja que l’any va començar amb 57 municipis sense casos. I és que en aquesta setmana han registrat casos Benigembla (2), Gaianes (1), la Vall d’Ebo (1) i Llocnou de la Corona (1). Dels municipis que queden sense casos, el més poblat és Vall de Gallinera, que a penes té 571 habitants. Només un es troba a la costa: Guardamar de la Safor.

L’Alt Millars, els Ports, l’interior de la Marina, el Comtat, el Racó d’Ademús o l’Alt Palància són algunes de les comarques que més es repeteixen entre els municipis sense casos. D’altra banda, no n’hi ha cap de la Ribera, la Plana, el Baix Segura o l’Alacantí.