El Servei d’Activitats de l’Ajuntament de València acaba d’atorgar la llicència a la mercantil Alta Hospitality, S.L. per a la construcció d’un hotel dividit en 3 i 5 plantes i que tindrà 84 habitacions. Es tracta d’una inversió que supera els 5 milions d’euros, segons la memòria del projecte que s’ha presentat, i necessitarà 20 persones per a fer-lo funcionar.

Se situarà en la confluència dels carrers Mariano Cuber 28 i Francisco Baldomar 26, al barri del Cabanyal-Canyamelar, molt prop del Grau i de la Marina, i la denominació comercial que tindrà serà la de Cuber House. Serà un edifici de nova construcció que s’alçarà sobre una parcel·la que fa anys que no té ús.

La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, assegura que, amb la concessió d’aquesta llicència, l’Ajuntament «continua amb el seu compromís ferm de treballar per a dinamitzar l’activitat econòmica de la ciutat, sobretot en un context tan complicat com el que vivim, amb aquesta pandèmia mundial». La construcció de l’hotel suposarà «un estímul important per a l’economia de la ciutat i, sobretot, per al barri del Cabanyal-Canyamelar i també per al barri del Grau, precisament una zona que no fa molt era víctima de les nefastes polítiques urbanístiques dels governs del PP».

Mil metres de parcel·la

La parcel·la en la qual es construirà l’hotel té una superfície aproximada de 1.000 m², la forma és irregular però s’assembla a un quadrat de dimensions aproximades 34x34 metres. El projecte preveu la construcció d’un edifici que, en la façana al carrer Mariano Cuber, tindrà cinc plantes més una altra d’àtic; i, en la cara que dona al carrer Francisco Baldomar, s’opta per tres altures més àtic. La idea és respectar les altures de les construccions pròximes. L’hotel comptarà amb un pati interior per a generar, en aquest, unes terrasses enjardinades.

La planta baixa de l’hotel es destinarà a recepció i restaurant, que tindrà un accés interior des de l’hotel i un altre independent des del carrer Mariano Cuber. El restaurant es connectarà amb la terrassa jardí interior.

El pati interior tindrà dos nivells: la terrassa abans esmentada, connectada amb el restaurant en la planta baixa; i una altra terrassa a nivell del soterrani primer, on recauran magatzems i la zona d’estacionament de bicicletes. La resta del soterrani primer es destina a nucli de lavabos generals públics i serveis generals d’ús restringit dels empleats de l’hotel.

Múltiples serveis

La resta de plantes es destinen als allotjaments. En total, l’hotel tindrà 84 habitacions, és a dir, una capacitat de pernoctació per a 170 persones. I, en el soterrani, es construirà un aparcament amb capacitat per a 37 vehicles.

Entre els serveis que oferirà l’hotel hi ha, en el projecte, el lloguer de bicicletes, un restaurant, una sala multiusos i, a més, en l’àtic, una piscina de tipus làmina d’aigua. En total, l’hotel, amb la capacitat màxima d’allotjament i les places disponibles en els diferents serveis, podrà albergar més de 500 persones.

Com s’explica en la memòria del projecte, en principi, serà necessària la contractació de 20 persones per al funcionament de l’establiment.

Quant al pressupost, la versió bàsica supera els 5,4 milions d’euros, per la qual cosa es tracta d’un projecte amb una envergadura econòmica potent per a la ciutat. Es desconeixen encara els terminis per a la construcció i posada en marxa de l’hotel.