Els successius temporals que han colpejat amb força el litoral de Cullera han agreujat l’erosió que pateixen les platges del sud de la desembocadura del Xúquer. Aquesta vegada, coincidint amb l’onada de fred polar que ha “congelat” mig Espanya, l’embravit mar ha tornat a absorbir una part important dels arenals i els ha omplit novament de canyes i d’altres residus que arrosseguen les persistents pluges fins al riu i que acaben depositant, per l’acció dels corrents marins, a la platja.

La brutícia ja és molt perceptible al Marenyet, sobretot en l’accés per la zona del restaurant El Cordobés. L’Ajuntament de Cullera ha destacat que les últimes intervencions que s’han fet en aquesta zona per a evitar les inundacions quan es registren forts temporals marítims «han funcionat a la perfecció», encara que l’arrossegament de sediments i la inundació provocada pel fort onatge ha dificultat la circulació en la zona. El trànsit s’ha tornat allí molt perillós. La Policia Local vigila l’entorn.

La força del temporal Filomena també ha trencat la canonada que subministra aigua potable al Mareny de Sant Llorenç. Durant tota la jornada d’ahir es va treballar per a poder restituir completament el servei. La pujada del nivell de la mar també ha provocat desperfectes en algunes infraestructures turístiques del passeig marítim (papereres, llavapeus, etc.).

Els serveis municipals ja supervisen els diferents danys provocats i han activat els dispositius corresponents perquè tot torne a la normalitat com més prompte millor.